Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Home Alone (1990)

Pentru că fix un om pe internet mi-a cerut să recomand un film bun de sărbători m-am gândit să vă recomand o comedie ușoară, cu Joe Pesci și Macauly Culkin, numită „Home Alone”. Filmul este regizat de Chris Columbus, pe care îl știm după filme ca „Gremlins”, „Mr. Doubtfire” (cu regretatul Robin Williams) sau „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, care este un film despre copii magici.

Joe Pesci, cunoscut publicului larg pentru rolul din „My cousin Vinny”, schimbă aici registrul cu care ne-a obișnuit și înfățișează un răufăcător care dorește să jefuiască o casă a unor americani de rând plecați în concediu la Paris. Ce nu știe personajul interpretat de Pesci, și nici partenerul său de jaf, este că în casă a rămas micul Kevin, un copil inventiv și plin de resurse. Acesta a fost uitat de familia sa în graba de a ajunge la aeroport.

Kevin nu este prea iubit de frații săi și este considerat un încurcă-lume. Dealtfel, nici el nu-i place prea mult și inițial se bucură că aceștia au plecat. Acum el poate să facă absolut tot ce vrea în casă, adică lucruri de adult, și de-aici apar foarte multe scene comice, actorul Macauly Culkin fiind foarte talentat. M-am tăvălit pe jos de râs când micul Kevin își dă cu after-shave pe față și țipă de durere.

Singura teamă a copilului este față de vecinul său, un om bătrân și urât, despre care se zvonește că și-a omorât familia cu lopata de zăpadă. Dar!, într-o adevărată răsturnare de situație, nu acest moș reprezintă pericolul ci doi hoți care cred că nu e nimeni în casă și se pregătesc s-o jefuiască. Inițial Kevin reușește să-i păcălească și le dă impresia că ar fi un adult acasă, dar aceștia se prind că e doar un copil și pregătesc un asalt chiar în noaptea de ajun. Dar casa este plină de capcane ingenioase puse de copil iar cei doi hoți au parte de căzături pe mașinute, mâini arse cu clanța, electrocutări, incendieri ale capului și multe alte giumbușlucuri amuzante.

Cu toate acestea cei doi hoți insistă și reușesc să-l prindă la ananghie pe micuțul Kevin și, când totul părea pierdut, vecinul bătrân și urât intervine și le dă câte o lopată definitivă în cap. Cei doi hoți sunt arestați apoi de poliție iar copilul rămâne în continuare singur până când, chiar în ziua de Crăciun, mama sa reușește să ajungă la el și să-i spună că, de fapt, îl iubește. Și, probabil, și restul familiei îl iubește, nu sunt foarte sigur de acest aspect.

Una peste alta un film foarte haios, 5 stele din 7.

PS. Iată și un alt review pozitiv al acestui film.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.