Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Hippiotarzii o să-mi distrugă bătrânețea

Pun pariu că la bătrânețe o să am un robot care să aibă grijă de mine. La viteza cu care evoluează tehnologia, urmașii mei vor prefera să dea câteva sute de euro pe un robot care să mă supravegheze prin casă decât să mă pună într-un azil sau, mai grav, să mă ia cu ei în casă.

Și asta e ok, pentru că voi fi un boșorog insuportabil. Deja sunt un adult insuportabil, când nu voi mai avea nici o constrângere, voi fi exact ca moșul ăsta din video-ul lui Silviu Gherman.

Și o să fac asta când voi fi în poala robotului, care mă va șterge la cur că m-am căcat pe mine. Dar voi fi fericit, pentru că robotul va aproba orice tâmpenie voi spune și nu mă va enerva. Mă vor enerva în schimb hippiotarzii, hippioții care se tânguie și pe acum că oamenii nu mai socializează cum trebuie, cum i-a învățat pe ei mama și tata, la masă, vorbind căcaturi la cină cu toată familia, în loc să stea fiecare pe Facebook-ul lui. Care vor instiga pe urmașii mei să vină să mă vadă, să stea pe capul meu și să se prefacă că le pasă de mine și poveștile mele din tinerețe. Am fost la suficiente reuniuni de familie, i-am văzut pe oameni mințind mai rău ca un deputat.

Că tehnologia ne dezumanizează and shit. Știi ce ne dezumanizează? Moartea la 30 de ani din cauza bolii, sărăciei sau, eventual, a unei halebarde înfipte în cap. Dacă ajung la 120 de ani cu un robot care are grijă de mine și niște strănepoți pe care îi voi vedea doar pe Facebook voi zice că am învins. Sper să fiu suficient de lucid cât să pot programa robotul să ucidă hipioți, sau măcar să-i necăjească.

5 Comments

  1. Numai să nu stea şi robotul toată ziua pe Facebook, discutând cu urmaşii lui, din generaţile mai avansate.

  2. Contradicţie: hipioţii adevăraţi erau cei care îşi abandonaseră familia, opozanţi ai relaţiilor familiale tradiţionale (cu Berbecali la cină vorbind căcaturi în capul mesei şi pretinzând că se roagă, şi tot clanul pe lângă el, “săru’ mâna, Naşule”).

    • eftimie

      Da, dar acum hipioții sunt cei care zic că tehnologia e nașpa și că ar trebui să petrecem mai mult timp cu familia.

  3. Dan

    Daca nu era tehnologia ne vedeam din vorbe pe o scrisoare care si aia ajungea la familie după ce erai tu venit acasă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén