Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Hai să ne încurajăm unii pe alții

Scandalul cu E.coli și laptele de la Argeș i-a scos din nou la suprafață pe colegii noștri de patrie mai puțin dotați la cap, care au promovat, din nou, ideea că e de la vaccinuri. Drept urmare, o legiune întreagă de oameni relativ raționali s-a apucat să explice, din nou, că nu e ok să fii și retardat și geto-dac.

Problema e că se pornește de la o premisă greșită, cum că prostia oamenilor care cred în faza cu vaccinul provoacă autism, e-coli și delir masturbatoriu este cumva vindecabilă. Cumva, dacă îi explici cu argumente prostului că greșește, acesta se va lepăda de prostie și va fi iluminat, cam ca Saul în drum spre Ierusalim Damasc.

Și-ajungem iar să ne gândim că pe vremea când omenirea era omenire, nu adunătură de hipioți, se presupunea din prima că, 1. oamenii ăia sunt proști pentru că sunt săraci, 2. sunt proști pentru că sunt femei și 3. sunt proști și obraznici că-și dau cu părerea despre știință deși n-ar fi în stare să deosebească un minereu de zinc de un căcat de urs pietrificat și n-ar trebui băgați în seamă.

În loc să facem asta, adică să-i ignorăm, consumăm enorme energii intelectuale bazându-ne pe credința aproape religioasă că prostia e vindecabilă. Deși motanul meu are o vagă inteligență, cât să deschidă ușa la bucătărie și să șterpelească o bucată de pui pusă la dezghețat, nu trăiesc deloc cu impresia că ar putea să învețe să scrie, să citească și să devină expert în imunologie. Există niște limite, și la motani, și la oameni.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.