Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Hai să ne încurajăm unii pe alții

Scandalul cu E.coli și laptele de la Argeș i-a scos din nou la suprafață pe colegii noștri de patrie mai puțin dotați la cap, care au promovat, din nou, ideea că e de la vaccinuri. Drept urmare, o legiune întreagă de oameni relativ raționali s-a apucat să explice, din nou, că nu e ok să fii și retardat și geto-dac.

Problema e că se pornește de la o premisă greșită, cum că prostia oamenilor care cred în faza cu vaccinul provoacă autism, e-coli și delir masturbatoriu este cumva vindecabilă. Cumva, dacă îi explici cu argumente prostului că greșește, acesta se va lepăda de prostie și va fi iluminat, cam ca Saul în drum spre Ierusalim Damasc.

Și-ajungem iar să ne gândim că pe vremea când omenirea era omenire, nu adunătură de hipioți, se presupunea din prima că, 1. oamenii ăia sunt proști pentru că sunt săraci, 2. sunt proști pentru că sunt femei și 3. sunt proști și obraznici că-și dau cu părerea despre știință deși n-ar fi în stare să deosebească un minereu de zinc de un căcat de urs pietrificat și n-ar trebui băgați în seamă.

În loc să facem asta, adică să-i ignorăm, consumăm enorme energii intelectuale bazându-ne pe credința aproape religioasă că prostia e vindecabilă. Deși motanul meu are o vagă inteligență, cât să deschidă ușa la bucătărie și să șterpelească o bucată de pui pusă la dezghețat, nu trăiesc deloc cu impresia că ar putea să învețe să scrie, să citească și să devină expert în imunologie. Există niște limite, și la motani, și la oameni.

11 Comments

 1. Mimuncu

  Comentariu doar pentru delectare personala.

  https://m.youtube.com/watch?v=HV81fg8L_Ow

 2. Nita Ovidiu

  Ii mai tin minte pe retardatii cu mercurul(sau metilmercurul) din vaccinuri. ,,Feriti-va, mercurul va fute copiii!”. Cat trebuia sa le explici retardatilor ca o substanta care face parte dintr-un compus isi schimba proprietatile initiale. Pula mea, si daca stai intr-o camera cu oxigen pur sau hidrogen pur belesti pula, dar retardatii ar intelege ca nu trebuie sa mai bei APA, ca are oxigen si hidrogen.

 3. Stoica Daniel

  Conversia lui Saul s-a intamplat pe drumul Damascului. Sau poate vorbim de evenimente diferite…

 4. Saul din “Better Call Saul”?

 5. Flaviu

  Nu esti nici tu mai bun. Esti doar de cealalta parte a baricadei. Discutie legata de cauza cazurilor de blocaj renal la bebelusi poa sa fie in egala masura si despre vaccinuri ca si despre lactate fara sa fie pro sau contra principiului vaccinarii sau pro sau contra consumului de branza. Pot (si sunt) pro vaccinare dar asta nu exclude automat posibilitatea ca un lot de vaccinuri sa fie futut, si judecand dupa elementele comune tuturor cazurilor, vaccinul e unul dintre ele.
  Pana una alta imbecilii de pe la minister n-au venit cu mare branza de explicatie, si mai sunt si cateva coincidente de rahat legate de vaccinuri pt care PR-ul a lipsit cu desavarsire. E un fapt ca astia dupa vreo 3 luni de lipsa vaccin Hexavalent ( sa mor daca pricep ce politica de aprovizionare au ?) au pus pe piata o alta varianta fix in ianuarie. Lasand la o parte nebunii, eu ca parinte bine intentionat care pana acum mi-am vaccinat regulat copiii, am cateva intrebari/nelamuriri. Faptul ca o tema importanta de discutie (vaccinarea este ok, avantajele sunt net superioare riscurilor, dar efectele secundare exista si nu sunt de neglijat ) este luata de pe masa si inlocuita de falsa disputa pro vs contra vaccinare nu ajuta nimanui….
  Phui ce lung a iesit

  • Mimuncu

   Chestia cu de ce a lipsit nu stiu ce varianta de vaccin se transeaza repede: spaga.
   Vaccinarea este un compromis social insa nimeni nu pune problema asa pentru ca s-ar dezvolta o intreaga discutie despre drepturile individuale ale cetatenilor. De asta nu se recunosc reactiile adverse, uneori mortale. Nu-mi este cunoscut lucru facut de om care sa fie perfect, de ce ar fi vaccinurile. Iar in asa industrii, da stiu binele planetar…, se poate minti cu nerusinare, vezi povestea cu tigarile. Situatiile le compara cand vine vorba de propaganda si reactiune insa nu si cand vorbim de scop.

   Revenind la nenorocirea cu e.coli e putin probabil sa fie de la vaccin insa scaderea imunitatii in lunile de dupa vaccinare este recunoscuta. Prin urmare vaccinul, in acest caz, poate avea o contributie insa nu de tipul cauza-efect ci cel mult ca si catalizator.

   De imbecilii care dau antibiotic dupa ureche propriilor copii, generand noi si noi tulpini rezistente la antibiotice nu vorbeste nimeni. De epidemia asta de imbecili cum scapam?

 6. O doctorita de la maternitatea din Pantelimon mi-a spus ca vaccinurile nu mai au mercur de vreo 20 de ani. Sa cred doctorita sau un comentariu pe eftimie.net?

  • Mimuncu

   Daca tot vrei sa pari serios foloseste termenul de medic macar ca te lipseste de tentatia de a spune medica…

 7. Mimuncu

  Eu, fiind mai prost din fire, nu inteleg de ce murim acum, in plin progres, de gripa simpla sau aviara, de e.coli, de foc in numar mare, cam ca pe vremea lui Nero. Ne protejam de chestii teribile si murim ca prostii din banalitati. Ce cacat de evolutie mai este si asta!?

 8. Nu or fi vaccinurile, dar nici portocalele sau branza nu a facut praf bebelusii de 4luni (si inca nediversificati). Si nici lipsa igienei nu e cauza, romania are un procent de peste 30% din gospodarii cu toaleta in curte, ar fi trebuit sa nenoroceasca prima data Borosaniul si nu oras; si nici nu cred ca e.colii sunt de vina: primii loviti in Germania cu e.colii au fost cei cu imunitate jos: batrani cu cancer, cei bolnavi de leucemii. La noi insa…doar bebelusi si copilasi. Adica o competenta pe toate planurile in sistemul medical

 9. in rest, se acuza vaccinurile pe baza articolelor ca asta:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874978/
  sau asta https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3659814/
  Sau intrebari de mama, adresate producatorului si fara raspuns:
  -au schimbat schema de vaccinare contra polio (vaccin care a eliminat boala acum 50 ani, testat ca funtionabil!! )cu un vaccin hexa. Am cerut statistici cu eficacitatea acestui hexa: nu am primit niciun raspuns
  -vaccinul hexa s-a facut in forma infarix la 2 luni 4 luni 6 luni 12 luni 6 ani. Acum s-a scos cel de 12 luni. Ce studii au pt asta? mai ramane eficient? de ce inainte se facea o doza in plus?
  -vaccinul infarix a fost schimbat de minim 2 ori (nu am mai urmarit, copila e mare). Licitatiile de la stat au adus alte produse, desi cel de infarix a fost “testa” pe copilasii romani timp de vreo 10 ani. Cu ce au mai bun Hexacim? Dar Hexaxim ? Exista studii cu folosirea lor in ultimii 20 ani, cu teste de anticorpi ca se activeaza? Si cui ii le pot cere?
  Adaug cu vaccine lansate pe piata, vaccinuri retrase, scandaluri cu ineficacitate, procese pierdute cu efecte secundare etc.

  In contextul asta ca parinte si adult, imi permit sa cer un anumit medicament care e sigur eficient si riscuri minime, sa cer explicatii, sa caut o scema de vaccinare perrsonalizata, potrivita noua, sa citesc prospectul inainte de a cumpara!!! si sa cer teste de anticorpi dupa vaccinare. Da, pediatrul nostru a fost dispus la toate discutiile astea. Dar putini medici sunt ca el.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén