Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Genociduri și omoruri rusești

Citeam o listă cu genociduri și mi-a atras atenția faptul că rușii sunt campioni la așa ceva. Pentru un popor care finanțează propagandă de-asta de tip Sputnik despre cum ar trebui popoarele să fie independente de imperialismul american care distruge nații, par destul de dipuși să distrugă nații la rândul lor, doar că n-o fac cultural, ci cu arma în mână. Așa că, o mică recapitulare.

Holodomor – 7 milioane de persoane

Cunoscut și ca „genocidul ucrainean”, Holomodor a însemnat moartea prin înfometare a 7 milioane de ucraineni printr-o politică cretină dusă de Stalin. Practic s-a încercat un fel de colectivizare și țăranii care s-au opus colectivizării au fost deportați. Majoritatea, numiți „culaci” erau de-ăștia mai înstăriți, ceea ce înseamnă că mai știau una alta cu agricultura și pământurile. Au rămas doar ăia care nu pricepeau și bolșevicii, n-au obținut recolta care trebuie, foamete. Ceva similar s-a întâmplat și în România, când au fost jefuiți țăranii de terenuri, că aveam țară bogată dar mâncare ioc, producția la hectar era infimă față de potențial.

Genocidul circasian – 1,5 milioane de persoane

După unele surse este primul genocid european din perioada modernă. Circasienii erau un popor turcic de prin nordul Caucazului, s-au bătut cu rușii, n-au câștigat, ăștia au trecut la represalii și i-au expulzat sau ucis definitiv. Bătălia finală a avut loc pe la Soci, unde s-a făcut Olimpiadă peste 150 de ani. A fost o curățare etnică de proporții, cică cea mai mare din secolul XIX. Inclusiv din rapoartele rusești se estimează că între 90-97% din etnie a fost exterminată.

Războiul sovieto-afgan – 1,5 milioane de persoane

În 1979 sovieticii au invadat Afganistanul pentru că motive. În 10 ani au omorât 1,5 milioane de civili, și e considerat de multe voci ca fiind un genocid. Evenimentele din acest război au fost redate fidel în filmul Rambo 3.

Aardakh – 200.000 de persoane

Tot în nordul Caucazului, între 1940 și 1948, sovieticii au început mutarea și deportarea întregii populații ingușă și cecenă înspre Asia Centrală. În decursul operațiunii au omorât cam 200.000 de oameni. Aceștia au fost trimiși prin tabere de muncă, lagăre și alte locuri ospitaliere și s-au putut reîntoarce în locurile de baștină abia prin 1967.

Transferul populației – 1,5 milioane persoane

Stalin a fost un criminal exemplar, mult peste Hitler. Una din ideile lui de bază a fost să scoată populațiile ocupate de fostul imperiu și să le mute în zona asiatică, unde era cam puțin popor, și să înlocuiască zonele de-aici cu ruși de treabă. În tot acest demers a omorât conform estimărilor cel puțin 1,5 milioane de oameni, excluzându-i pe ăia de mai sus care au avut parte de genocidul lor personal.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.