Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Să fi fost mințiți ani întregi?

Mă duc la un Inmedio în mall să iau ce iau 70% din clienți – țigări – și inevitabil privirea îmi alunecă într-o parte, unde erau afișate revistele. Zic inevitabil pentru că în prin plan era revista Ciao. Asta:

Am trecut de vreo două ori pe la chioșcul ăla să mă uit la așa ceva. I-am făcut poză. Eram fascinat de imagine. Iată un detaliu.

Acuma, știu că nu e ok să spui asta, știu că nu se face, tralalala, băi, dar ăstea sunt urâte cu spume. Și e cumva ciudat să te uiți la o revistă pe care te aștepți să vezi oameni frumoși și să da de așa ceva. Parcă ne lăudam că româncele sunt frumoase, ălea două sunt românce, ce se întâmplă?

În stânga e Bianca Drăgușanu, o fată ce n-a fost niciodată o frumusețe, rezultatul unui experiment de PR în tabloide condus de Cătălin Botezatu, într-una din numeroasele lui campanii că nu este gay. S-a investit în fata asta, s-au băgat chimicale în față, în sâni, în coapse, s-au făcut ajustări și tot la asta am ajuns. E ca și cum Betty cea urâtă și-ar da ochelarii jos și ar fi tot urâtă.

Cealaltă e Gabriela Cristea, o vedetă Kanal D. Dacă urmăriți WowBiz, este vedeta numărul 1 de vreo trei ani în acel tabloid. E combinată cu un fel de lăutar, Tavi Clonda, și ce-a făcut ea zilnic a fost documentat cu minuțiozitate. Cum s-a cuplat cu ăsta, cum își băteau apropouri în emisiune (ea prezenta emisiunea la care el dădea cu zongora), cum s-au logodit, unde au fost la mall după ce s-au logodit, după câte minute de la mâncat la restaurant s-au dus la budă, cum s-au căsătorit, cum s-a îngrășat cât a fost gravidă, cum a născut un copil și acum, ce face zi de zi cu copilul (în afară de a sta la poze pentru Wowbiz). De-aia știu că pare un pic buhăită că tocmai a născut de câteva luni, e posibil ca poza să fie din perioada asta. Tipa asta n-a fost niciodată vreo frumusețe, dar nici n-a încercat să se augumenteze cu bisturiul.

Există cumva un curent în „fashion” în care nu mai contează gagicile mișto, acum vrem să ne uităm la urâte? Femeile cumpără mai mult revista asta că se simt bine prin comparație? „Hei, nu sunt cea mai frumoasă din birou, dar măcar nu arăt ca ciumele alea”?

Nu e un păcat să fii urât, c’est la vie, înțelegem diferențele dintre oameni din acest punct de vedere. 95% din noi nu suntem pe coperți de reviste pentru că suntem urâți. Nu urâți teribil, urâți în comparație cu oameni care sunt cu adevărat frumoși. Există oameni cu adevărat frumoși, femei atât de frumoase că te uiți fascinat la ele și îți dai seama că le răspunzi cu întârziere și că te holbai. E principiul ăla de putere, într-o încăpere cu Brad Pitt, George Clooney, Jeff Bezos și o piesă blondă de 23 de ani, cea mai puternică persoană din încăpere e blonda, că toți se vor îndrepta spre ea. Ok, înțeleg.

Dar ăstea două sunt și sub media de frumusețe a româncelor, în general. 75% din femeile din mall-ul ăla arătau mai bine decât ăstea de pe copertă, și vorbesc de un eșantion 18-55 ani. Sau poate nu este așa, poate trebuie să deschidem ochii și să privim prin sloganul „româncele sunt frumoase”. Poate că, în realitate, ăstea sunt frumoase și în jur avem numai ciume numai că nu ne dăm seama că ne-am obișnuit să le ignorăm. Naiba știe, o să încerc să fiu mai atent pe stradă.

 

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.