Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Am fost la escaladă și s-ar putea să mă mai duc

Când aveam vreo 10 ani am căzut de pe o stâncă, pe dealul Melcilor, cam de pe la etajul 8 iar când aveam vreo 20 de ani am căzut cu liftul. De două ori. Cu același lift, la o distanță de două zile. O dată de la 4 la 2 (că are frâne), a doua oară de la 3 direct în subsol. Este de neuitat sunetul pe care-l fac diverse piese ce cad pe tavanul liftului după tine.

Așa că, vorba aia, mi s-a părut logic să mă duc cu Cismaru și Mariciu să încercăm niște escaladă, că oamenii de la KFC au zis că ar trebui să „ieșim din zona de confort”. Ei promovează Crispy Meltz, un fel de torilla cu Crispy Strip, cubulete de rosii si branza Cheddar (5 lei bucata, deși aș recomanda varianta 3 la 12 lei) drept „un triunghi perfect” de mâncare iar noi, ăștilalți, trebuia să fim un triunghi de fapte și voie bună.

Așa că ne-am dus la Vertical Spirit, care au o sală de escaladă pe undeva prin zona Obor, unde cică se află cel mai lung traseu de escaladă indoor din România. Că, vorba aia, nimic nu te învață mai bine să șofezi decât să participi la raliu imediat după ce ți-ai luat carnetul.

cismaru-pe-perete

Într-un final nu a fost chiar așa de greu, Cismaru a urcat vreo 5 metri, eu vreo 5 metri și 5 centimetri (bine, el probabil o să spună invers) iar Mariciu a urcat până sus de tot, unde a și rămas o perioadă. Asta pentru că, la baza peretelui de escaladă noi formaserăm deja un alt triungi perfect, ținându-l de vorbă pe instructorul de escaladă. Ăla care trebuia să-l urmărească pe Mariciu să nu cadă. După ce ne-am lămurit exact cum e cu forța în mâini, tehnica, cum au venit o dată doi luptători MMA și au obosit încercând să urce până sus, că nu-i așa ușor, abia târziu l-am auzit și pe ăla de sus „băăăăă, nu mai pot, nu cred că mă mai pot ține, băăăăă”.

După, ne-am dus la un KFC pe lângă Dristor și am băgat Crispy Meltz ăia de care ziceam mai sus. De-aia și spuneam de varianta cu 3 la 12 lei, cățăratul este un exercițiu destul de solicitant. De-aia savanții din lumea întreagă au inventat liftul iar noi uităm, din când în când, să-i facem revizia cum trebuie.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.