Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Feriți-vă de bucătarii TV

Până acum chiar nimeni nu s-a sesizat că majoritatea bucătarilor ăștia de TV sunt ori grași ori extrem de nervoși? Dintre grași cel mai apropiat de greutatea normală pare a fi Jamie Oliver. Ăsta nu va muri ci se va transforma direct într-un bax de colesterol la felul cum gătește. De partea cealaltă sunt istericii gen Gordon Ramsay. Habar n-am ce gătește el, dar se pare că îl face extrem de nervos. Probabil când pune cuișoare în mâncare o ia literal și pune direct cuie. Și cioburi de sticlă în loc de morcovi, să nu se îngrașe.

Jumătate din bucătarii români de la șourile culinare au gușă. La Master Chef, ăia care nu erau grași erau extrem de nervoși. Era ăla cu plete, extrem de isteric, care amenința că ia la bătaie concurenți dacă greșesc o tocană, plus ăla care avea un muc cu păr sub buza de jos, care privea concurenții cu o ură în ochi pe care nici Göring nu o avea față de evrei. Ăla grasul ce părea mai prietenos. La ăia de la Antena 1 nu m-am uitat, cum dealtfel nu s-a uitat mai toată țara, dar din ce am văzut păreau mai umani. Unul dintre ei chiar își arăta dinții într-un fel ce ar putea fi un zâmbet.

De ce aș asculta sfaturi de mâncare de la oamenii ăștia care par or să aibă o formă de ulcer turbat ori au mâncat junk food mai mult decât un american mediu? Asta e ca și cum la un show despre cele mai bune tehnici de sex ar fi în juriu doar oameni cu scula mică și virgini.

A, și un link la FoodPanda.ro, care e, din ce mi-am dat seama, un loc de unde poți să-și iei de mâncare fără să urle vreun bucătar la tine.

7 Comments

 1. 100% de aceeasi parere cu tine.
  showurile astea nu fac decat sa creasca volumul de vanzari la tot felul de scule inutile – tigaie de forma X sau Y, cutit nush de care ceramic?, vas adancit in nush ce forma etc etc.
  Socru e fost macelar profesionist, are un cutit fabricat in anii 70. Se uita la ala cu drag si apoi la cacatele de prin pravalii si injura frumos asa cu aroma de rom si bere.
  Mergem la cumparaturi cu nefasta – uite rasnita asta draguta de sare, genu ala de care invartesti asa si are inauntru 200gr de sare. costa cam cat 2 kile de sare la pachet normal. hm… e tare rentabil, mai ales ca nu ii poti face refill.
  Majoritatea mancarurilor prezentare sunt aiurea, prea multe ingrediente care pe la noi nu se gasesc da noah… au gospodinele ce urmari la teve.

 2. mihai

  Nu te uiti la cine conteaza. Masturbchef e un kk t. Pls see:

  Thomas Keller
  Jacques Pepin
  James Kenji Lopez-Alt
  Willie Dufresne
  sau albanezul de la Noma – Renee Redzepi

  si Personal Jesus – David Chang (dar asta e grasan)

 3. CID

  Imi place sa mananc.Chestii noi,chestii extravagante,chestii traditionale,le-am incercat pe toate,cred ca sunt o furculita fina.Am remarcat o treaba,toti bucatarii buni,dar buni cu adevarat ,toti sunt grasi.Absolut toti.

 4. isterici – pentru ca in bucatarie se urla tare
  grasi -pentru ca bucatarii tre sa manance

  • eftimie

   Dar de ce se urlă?

  • presupun ca raspunsul amuzant este: in bucatarie e ca in armata. Ai un sef (pun intendeed) care si el la randul lui a fost injurat si alergat, asa ca acum simte nevoia sa faca la fel.

   un raspuns mai stiintific atinge punctele:
   – caldura
   – lipsa de oxigen
   – lucrul sub presiunea timpului
   – imposibilitatea esecului
   – cate un client futut
   – bucatarii nu-s chiar cei mai cultivati oameni. Ca si sportivii nu au timp de scoala

 5. Ăla cu barbă şi plete libidinoase n-are ce căta-n bucătărie aşa necinuit, e la fel de neigienic ca rremus cernea. Am înţeles de la cei care s-au uitat la astfel de şouri la americani că joacă rolul unuia din chefii de acolo.
  tare poza, South park fan?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén