Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Feriți-vă de bucătarii TV

Până acum chiar nimeni nu s-a sesizat că majoritatea bucătarilor ăștia de TV sunt ori grași ori extrem de nervoși? Dintre grași cel mai apropiat de greutatea normală pare a fi Jamie Oliver. Ăsta nu va muri ci se va transforma direct într-un bax de colesterol la felul cum gătește. De partea cealaltă sunt istericii gen Gordon Ramsay. Habar n-am ce gătește el, dar se pare că îl face extrem de nervos. Probabil când pune cuișoare în mâncare o ia literal și pune direct cuie. Și cioburi de sticlă în loc de morcovi, să nu se îngrașe.

Jumătate din bucătarii români de la șourile culinare au gușă. La Master Chef, ăia care nu erau grași erau extrem de nervoși. Era ăla cu plete, extrem de isteric, care amenința că ia la bătaie concurenți dacă greșesc o tocană, plus ăla care avea un muc cu păr sub buza de jos, care privea concurenții cu o ură în ochi pe care nici Göring nu o avea față de evrei. Ăla grasul ce părea mai prietenos. La ăia de la Antena 1 nu m-am uitat, cum dealtfel nu s-a uitat mai toată țara, dar din ce am văzut păreau mai umani. Unul dintre ei chiar își arăta dinții într-un fel ce ar putea fi un zâmbet.

De ce aș asculta sfaturi de mâncare de la oamenii ăștia care par or să aibă o formă de ulcer turbat ori au mâncat junk food mai mult decât un american mediu? Asta e ca și cum la un show despre cele mai bune tehnici de sex ar fi în juriu doar oameni cu scula mică și virgini.

A, și un link la FoodPanda.ro, care e, din ce mi-am dat seama, un loc de unde poți să-și iei de mâncare fără să urle vreun bucătar la tine.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.