Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Feminism, extremă urgență

Băi, dacă e un aspect la care au dreptate feministele din România e că femeia, în general, e privită cam prost de mujicul rumân, și chiar de pseudo-intelectuali. Femeile sunt considerate fundamental mai proaste decât bărbații, iar dacă nu-s proaste sunt curve. Sau ambele. În general, mai incapabile.

Ai zice că acum când avem primul prim-ministru femeie și asta se pregătește să dea o ordonanță de urgență care ar elibera mii de infractori înapoi pe stradă, că Guvernul condus de ea nu s-a mulțumit cu violurile, tâlhăriile și omorurile din prima tură, că feministele ar fi cu isteria la maxim, că e onoarea lor în joc. Prim-miniștri idioți am mai avut, criminali am mai avut, dar vreunul care să provoace rău, intenționat, propriului popor, fără un scop care să merite acest sacrificiu, nu.

Cu doamna premier avem două variante. Prima, că e reală afirmația ei și a apropiaților, că e o doamnă de fier, că e deșteaptă, că înțelege pe lume trăiește și nu are nevoie de însoțitor, ceea ce înseamnă că este doar o persoană uluitor de rea și haină. Vrea, efectiv, răul acestei țări, ceea ce înseamnă că nu e cazul să dăm femeilor prea multă putere că uite ce fac. A doua variantă ar fi că este un automaton, o marionetă a șefului ei de partid, ceea ce o duce la același nivel cu un câine. Face ce i se spune, mai latră la comandă și stă jos când se răstește cineva la ea. E nasol să zici că cea mai puternică femeie din România are intelectul unui animal dresat? Poate n-ar trebui să mai punem femei acolo, că sunt doar niște păpuși inutile.

Ideea e că, oricum o învârți, această persoană va intra în istorie ca cel mai rău prim-ministru posibil, fără nicio realizare a mandatului, doar ură, proteste de stradă, eliberare infractori și haos. Și ea se recomandă mai întâi ca femeie, vorbește constant de „demnitatea” femeilor și alte rahaturi similare. În ecuația asta de „ea este femeie puternică” + „prim-ministrul care a eliberat infractorii pe stradă” rezultatul va fi „femeile românce nu-s deloc ok și n-ar trebui lăsate de capul lor”.

Și știu vrăjeala, n-o s-o zică nimeni explicit, dar toată lumea o să creadă asta. Mai ales că nu e singura, mai avem exemplul cu femeia-primar, care în doi ani de mandat n-a făcut nimic altceva gargară și ilegalități, după ce mai înainte falimentase toate firmele pe care le-a condus. Sau femeia din opoziție, aia frumușică, care a făcut blat peste blat cu partidul mafiei, aătându-ne că nu este decât un partid anexă. Bine, drumul a fost deschis de femeia academician doctor inginer care ne-a arătat încă de acum 50 de ani că dăscălimea știe cum să se facă preș.

Acuma, în calitate de bărbat, n-am prea multe mize în povestea asta cu feminismul, o să ies relativ nevătămat plus/minus jumătate de milion de euro, că unele din femeile astea model s-au simțit discriminate și au impresia că eu sunt fiul șefului lor și țin banii ăștia în portbagajul de la Pejo-ul meu 107. Doar că mă distrează ideea că pot să le arunc cartoful ăsta fierbinte în poală de fiecare dată când se isterizează pe rahaturi minore și le-apucă discursul.

12 Comments

 1. Rilache

  Alt proces?!?

 2. Andrei

  Partea proasta e ca citindu-i pe zoso, cetin și godina văd destule postări misogine și multe comentarii care le țin isonul. Partea nasoala e ca și tu ii susții. Cam și de aia e România de căcat 💩

  • Ventidius

   Poate e de de cacat si pentru ca preluăm toate rahaturile neselectiv, precum feminismul asta stangist, fără cinci o noimă.

  • Eugen

   Nu, bo$$, România nu e de căcat, de căcat sunt oamenii, și băieți și fete, care se uită cu milă și umpik de scârbă cum te apleci și aduni din metrou 2 ambalaje de bomboane de Crăciun, fii mai bun, fii adevărat…

  • Chelul

   esti prost…stai jos

  • Vasile

   Tocmai d-aia Romania nu e complet de 💩.

  • Ender

   cand spui ca dancila si firea sunt proaste, idioate, cretine si alte asemenea calitati nu inseamna ca esti misogin. e chestie de punere in cuvinte a unor realitati.

  • eftimie

   @Andrei, băi, e destul de dificil să porți o discuție în momentul în care se aruncă tromful cu „misogin”. Cuvântul ăsta e folosit ca un trofeu al imunității, orice femeie poate fi oricât de proastă și distructivă e și n-o poți critica că ești misogin.

 3. Miștotică

  Îmi amintesc că eram pe la ai mei când o anunțat psd-ul că o pun prim ministru pe Dăncilă. Din primele informații, mamă-mea era mega încântată: în sfârșit o femeie prim ministru. Și petrolistă?! Delir! N-or trecut 2 săptămâni și singurul neuron al premierului și-a făcut din plin simțită prezența. Nu că nu ar fi existat semnale puternice. La o adică, să porți intenționat și să mai și crezi că te prinde bine freza de pavian ( nu-mi place CTP dar aici a nimerit-o din plin, pe toată suprafața) denotă lipsa tuturor țiglelor de pe casă.
  Evident, n-am rezistat tentației și am întrebat-o pe mamă-mea: “ce-ți mai face prim ministrul petrolist?” “dă-o dracului de proastă, pentru că mă face să-mi fie rușine că-s femeie!”.

 4. Atti

  “Prim-miniștri idioți am mai avut, criminali am mai avut, dar vreunul care să provoace rău, intenționat, propriului popor”…

  We had vicious kings, we had idiot kings, but I don’t know if we’ve ever been cursed with a vicious idiot – cum zicea picitul simpatic din GOT 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén