Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Feminism, extremă urgență

Băi, dacă e un aspect la care au dreptate feministele din România e că femeia, în general, e privită cam prost de mujicul rumân, și chiar de pseudo-intelectuali. Femeile sunt considerate fundamental mai proaste decât bărbații, iar dacă nu-s proaste sunt curve. Sau ambele. În general, mai incapabile.

Ai zice că acum când avem primul prim-ministru femeie și asta se pregătește să dea o ordonanță de urgență care ar elibera mii de infractori înapoi pe stradă, că Guvernul condus de ea nu s-a mulțumit cu violurile, tâlhăriile și omorurile din prima tură, că feministele ar fi cu isteria la maxim, că e onoarea lor în joc. Prim-miniștri idioți am mai avut, criminali am mai avut, dar vreunul care să provoace rău, intenționat, propriului popor, fără un scop care să merite acest sacrificiu, nu.

Cu doamna premier avem două variante. Prima, că e reală afirmația ei și a apropiaților, că e o doamnă de fier, că e deșteaptă, că înțelege pe lume trăiește și nu are nevoie de însoțitor, ceea ce înseamnă că este doar o persoană uluitor de rea și haină. Vrea, efectiv, răul acestei țări, ceea ce înseamnă că nu e cazul să dăm femeilor prea multă putere că uite ce fac. A doua variantă ar fi că este un automaton, o marionetă a șefului ei de partid, ceea ce o duce la același nivel cu un câine. Face ce i se spune, mai latră la comandă și stă jos când se răstește cineva la ea. E nasol să zici că cea mai puternică femeie din România are intelectul unui animal dresat? Poate n-ar trebui să mai punem femei acolo, că sunt doar niște păpuși inutile.

Ideea e că, oricum o învârți, această persoană va intra în istorie ca cel mai rău prim-ministru posibil, fără nicio realizare a mandatului, doar ură, proteste de stradă, eliberare infractori și haos. Și ea se recomandă mai întâi ca femeie, vorbește constant de „demnitatea” femeilor și alte rahaturi similare. În ecuația asta de „ea este femeie puternică” + „prim-ministrul care a eliberat infractorii pe stradă” rezultatul va fi „femeile românce nu-s deloc ok și n-ar trebui lăsate de capul lor”.

Și știu vrăjeala, n-o s-o zică nimeni explicit, dar toată lumea o să creadă asta. Mai ales că nu e singura, mai avem exemplul cu femeia-primar, care în doi ani de mandat n-a făcut nimic altceva gargară și ilegalități, după ce mai înainte falimentase toate firmele pe care le-a condus. Sau femeia din opoziție, aia frumușică, care a făcut blat peste blat cu partidul mafiei, aătându-ne că nu este decât un partid anexă. Bine, drumul a fost deschis de femeia academician doctor inginer care ne-a arătat încă de acum 50 de ani că dăscălimea știe cum să se facă preș.

Acuma, în calitate de bărbat, n-am prea multe mize în povestea asta cu feminismul, o să ies relativ nevătămat plus/minus jumătate de milion de euro, că unele din femeile astea model s-au simțit discriminate și au impresia că eu sunt fiul șefului lor și țin banii ăștia în portbagajul de la Pejo-ul meu 107. Doar că mă distrează ideea că pot să le arunc cartoful ăsta fierbinte în poală de fiecare dată când se isterizează pe rahaturi minore și le-apucă discursul.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.