Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Fă o faptă bună (o altă poveste a ciobanului Ghiţă)

La un moment dat l-am auzit pe Cabral că s-a dus el până în Sibiu să vadă dacă ciobanul Ghiţă, cel cu internet de la Vodafone, este real. Şi se plângea că bloggerii din zonă nu au suprins momentul, pare să nu fie profesionişti aceşti bloggeri. De aceea m-am gândit să spun povestea unui alt cioban, să-i zicem Liviu, la care Cabral nu va putea ajunge.

Liviu dormea sub balcoanele din faţa blocului unde stă taică-miu. Actuala nevastă a lu’ taică-miu este din neam de ciobani şi este o persoană tare miloasă. A zis să-l ajute pe Liviu, să-i dea un job, să nu mai doarmă pe sub balcoane. Aşa că l-a luat şi l-a dus la stână, să fie cioban. Avea 1000 de lei pe lună, cazare, masă, un pachet de ţigări pe zi şi ţuică odată la trei zile. Tot ce trebuia să facă e să mute nişte oi de prin Săcele până în Dârste.

La un moment dat ciobanul Liviu a cerut nişte spirt medicinal, el a zis că de-ăsta bea, nu bea ţuică. Nu i s-a dat, că tot avea ideea de a muta focul în căbănuţa aia ce-i folosea drept casă la stână iar superiorul ciobanilor considera că nu e o combinaţie bună. Plus că, om normal, maimarele ciobanilor nu credea că spirtul poate fi folosit la altceva în afară de frecţii.

În cele din urmă ciobanul Liviu şi-a băgat picioarele şi-a plecat de la stână şi acum doarme tot sub balcoane. Ieri a primit o franzelă feliată şi două kile jumate de vin bun, roşu, de pe lângă Focşani. Probabil l-a schimbat pe nişte spirt: pâine avea.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.