Tu ți-ai făcut testarea psihologică să afli dacă ești pedofil?

Poporul acesta pasioant de știință a țipat zilele trecute furios cum de se poate ca un polițai să nu fie descoperit ca pedofil, nu se face testare psihologică atunci când intri în poliție? Pentru că s-a descoperit că suspectul acuzat de molestarea a doi minori într-un lift de bloc din Drumul Taberei era polițist la circulație, și când spun „s-a descoperit” voiam doar să zic că ăla s-a dus și s-a predat.

Dintre toate științele din lume, cea mai puțin iubită, acceptată și folosită este logica sau construcția logică. Pentru că niciunul din ăia care s-a întrebat de testarea psihologică n-a dus un pic gândul mai departe, doar un picuț, să asculte exact ce spune. Carevasăzică poți detecta un pedofil prin testare psihologică?

Serios, dacă știe cineva care-i testul ăla să mi-l dea și mie. Că n-am auzit să existe așa ceva. Și n-am auzit pentru că nu există și nu există pentru că dacă ar fi existat n-am fi avut pedofili în România. Dacă ar fi fost un test simplu, ca ăla de conducere, pe care dacă-l dai, scăpam de 90% din pedofilii din țara asta. „Heyyyy, ai răspuns corect la doar 21 de întrebări din 26, ești pedofil, îmi pare rău”.

Psihologia e o știință complicată, pentru că oamenii au tendința să mintă, conștient sau inconștient. Discuția asta e valabilă pentru colegii polițaiului, care nici ei n-au observat că au un pedofil printre ei. Cum ar fi putut să observe, serios, știe cineva cum arată un copil? Copiii sunt ca niște oameni, doar că mai mici și mai proști. Dar, în general, sunt mici de dimensiuni și nu au trăsături de adult. Practic, dacă aveau un polițai pitic, fără barbă, și-l trimiteau pe ăla dintr-o secție într-alta să afle care din agenți este pedo, aveau o șansă. Altfel, cam cum îți dai seama? Chestia asta cu ars copiii este o treabă ce reiese din discuția la cafea? Are cineva impresia că în secție lumea vorbește „bueyyy, mișto gagică Antonia aia, i-aș da vreo câteva amenzi” iar pedofilul intervine „Da, mă, e ok, dar eu aștept să-i mai crească copiii vreo doi trei ani, că pe ăia i-aș amenda un pic”. Credeți că atunci când mergi cu mașina prin patrulare și discuți ce ai mai făcut acasă pică și asta „am pus murături, am fost la mall cu nevasta, am ars doi copiluți în lift, am pus două rafturi în perete, de-astea, ce să fac de sărbători colega, ai impresia că din salariul ăsta se poate mai mult?”

Și cea mai tristă, „uite, bă, ce polițai avem, nu doar că-s șpăgari, acum sunt și pedofili”. Păi, fratele meu, polițaii n-au fost parașutați din cosmos aici. Nu-s garda elvețiană a papei, sunt dintre noi, dintre români. Nu e ca și cum polițiștii ar fi singurii șpăgari și restul am fi curați ca lacrima. Metoda „Accidentul”, când cineva e sunat să dea repede niște bani că i-a intrat copilul într-o belea și dacă dă ceva scapă funcționează pentru că românii sunt corupți. Șpaga presupune minim două persoane, e o tranzacție. Omul e polițai câteva ore pe zi, dar e român 24 din 24. Deci românii sunt pedofili, toți, până la ultimul. Până și Cioloș e. Doar că nu e așa.

Și ultima, întrebarea judecătorului Danileț, ce e aia pedofil. Onorată instanță, pedofil e ăla care are o atracție sexuală față de copii, și cam peste tot în lume, inclusiv aici, avem stabilit legal ce e un copil. Ba chiar și biologic ne dăm seama, e o chestie instinctuală. Un adult care vede o fetiță de 10 ani pe stradă nu se gândește, în mod normal, cum ar fi ea la pat. Până la urmă e o chestie biologică, o deformare a naturii umane. Noi pedepsim doar fapta, adică atunci când e prins și nu e popă catolic. Dar faptul că nu-l prindem nu înseamnă că ăla nu e pedofil. Boala psihică există în continuare. E o diferență între „te-ai gândit să faci o infracțiune” și „nu te poți abține să faci o infracțiune”. De-aia în criminalistică se caută motivul, nu doar făptașul. De-aia e o diferență între cei care zic „băi, ce ușor ar fi de furat niște bani” și ăla care nu se poate abține de la furat, cleptomanul, care are o afecțiune psihică. De-aia e atât de greu de lăsat de politică, că ăia nu mai fură motivat, fură că nu se pot abține, e singura activitate care le dă dopamină. Și de-aia, când ies din bulău se ocupă în continuare de aceeași activitate, că noi nu ne raportăm judiciar decât la faptă și prea puțin la motivațiile sale.

Uită-te, dom’ judecător, câți oameni beți sunt prinși la volan, condamnați, și compară numărul lor cu numărul celor trimiși la un psiholog pe faza asta. Că poate au o problemă ăia și problema trebuie tratată ca să nu se mai întâmple și altele. Câți săraci intră la bulău că sunt săraci nu că le place să fure. Câți violatori ies de la bulău și violează în continuare că nu s-a ridicat capota și nu s-a verificat motorul să se vadă care-i problema de fapt. Ok, pedepsim fapta, hai să vedem și motivația. 30 de zile cu suspendare, pe Facebook, sentința nu e definitivă, drept de apel etc etc.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

8 thoughts on “Tu ți-ai făcut testarea psihologică să afli dacă ești pedofil?

 1. Andrei

  Exista totusi testul psihologic ca sa iti dai seama daca vreunul dintre colegii tai este homosexualist: Il futi un pic in cur si daca i se scoala e gay.

  Reply
 2. tom

  “Nu e ca și cum polițiștii ar fi singurii șpăgari și restul am fi curați ca lacrima. Metoda „Accidentul”, când cineva e sunat să dea repede niște bani că i-a intrat copilul într-o belea și dacă dă ceva scapă funcționează pentru că românii sunt corupți. Șpaga presupune minim două persoane, e o tranzacție. Omul e polițai câteva ore pe zi, dar e român 24 din 24.” – cea mai tare parte a articolului

  Reply
 3. gabi

  Aș zice că despre testarea psihologică ar fi bine să vorbească un psiholog (chiar unul clinician, în cazul de față).. Restul sunt doar păreri.

  Reply
 4. adrian

  Pentru deșteptul cu testul pentru gay. Se zice ca daca ai ajuns să îl fuți in cur ca sa vezi daca ii place, ai facut-o dupa ce ai avut erecție la curul lui, ca sex anal cu pula moale nu prea merge. Deci testul a funcționat da nu cum ai vrut tu

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *