Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ce-a făcut fabrica de bere Ciucaş de ziua ei

Anul ăsta, fabrica de bere Ciucaş împlineşte 120 de ani. Prima chestie a fost broşura făcută în colaborare cu National Geographic. Mie mi-a plăcut, bine, io-s şi fan NatGeo. Şi, din câte am auzit, spre deosebire de celelate broşuri despre cât de frumoasă-i zona, asta poate fi şi găsită.

Apoi a făcut şi ziua porţilor deschise la fabrică. Eu o mai vizitasem, înainte de ’89, că eram comandant de detaşament şi trebuia să organizez activităţi extra-şcolare. Ţin mine că pe-atunci n-aveau oamenii “promoţionale” şi cum bere nu puteau să ne dea, ne-am umplut buzunarele de capace de bere noi nouţe, numai bune pentru rişcă.

Anul ăsta lucrurile îs un pic altfel, treaba e mai tehnologizată şi mai automatizată, peste butoaiele de bere e şef un singur om cu un calculator. Faza mişto e că au amenajat şi un muzeu al berii Ciucaş, unde se găsesc tot felul de chestii, de la tăieturi din presa secolului XIX până la sticle de bere “Aurora”. E şi una de Czell pe-acolo. (băieţii ştiu). La final n-am mai primit capace de bere ci o bere, direct de la sursă. Scriu asta doar ca să-i fac în ciudă primarului Dobrică, cel mai mare fan al berii Ciucaş cunoscut pe pământ. Şi care a uitat că, până mâine, încă mai e “Ziua Porţilor Deschise”. Trebuie să te programezi, totuşi 😉

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.