Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Cum faci un taximetrist să tacă din gură

Dacă CFR nu ar exista, atunci Poşta Română ar avea de două ori mai mulţi angajaţi. Şi, dacă şi asta se desfiinţează, vom avea o puzderie de taximetrişti pe străzi.

Deunăzi mergeam cu un taximetrist care mi s-a plâns, cum e datina la noi, ce muncă grea are el. Că munca de taximetrist e grea. Când m-am plictisit i-am atras atenţia asupra unui fapt esenţial: “O meserie pe care poate s-o facă şi o femeie, la fel de bine, poate chiar mai bine, nu e o meserie grea”. A tăcut tot restul drumului.

Da, ştiu, sunt misogin. Şi antitaximetrist.

15 Comments

 1. Că poate să o facă şi o femeie, sunt de acord, dar nu pricep cum adică să o facă mai bine. E vreo referire la ceva film, e vreo glumă pe care n-o pricep, ce e?

  • eftimie

   Majoritatea femeilor taximetrist pe care le-am întâlnit sunt şoferiţe mult mai bune decât colegii lor bărbaţi.

   • Mircea

    Si au masinile mai curate…don’t forget that! 🙂

   • Catalin

    Subscriu. E conceptul de a fi “domn la volan”. Ei bine, cel mai “domn la volan” taximetrist pe care l-am cunoscut a fost o femeie. Si nu am ajuns mai tarziu la destinatie din cauza ca acorda prioritate unor soferi care schimbau banda sau intrau de pe o artera secundara. Semafoarele erau tot acolo, indiferent ca facea asta sau nu.

 2. Nu tre’ să rezolvi niscai integrale, nici să ari, doar să conduci maşina…nu e greu. Eu însă n-aş putea fi taximetrist pentru că nu mă pot abţine să semnalizez când schimb banda, nu claxonez a prost şi nici nu arunc gunoaie din maşină, sigur n-aş rezista în branşa lor…

 3. tnasdr

  Esti brasovean, deci cunosti cartierul Schei. Mi-as dori sa faci o comanda pe strada Apa Rece si sa astepti pana ajunge la tine o doamna de la Posta, conducand bine.
  Si da, sant un taximetrist…….

 4. Melesteu

  Am intalnit si taximetrist din Brasov care conducea dupa reguli bine stabilite (doar ale lui). Majoritatea taximetristilor din Brasov oricum conduc ca niste cizme avand mereu scuza ca se grabesc la client sau “eu muncesc ba!” si vorbesc tot timpul la telefon ca au afaceri de incheiat.
  Totusi cel mai tare a fost unul din masina caruia am coborat inainte sa plece, juca poker si nu putea sa plece de pe loc chair atunci. Halal meserie.

  • Nae

   Nu ești tu bine informat. Taximetriștilor li se aplică un Cod Rutier special făcut pentru ei. Că iei ie cei mai buni shoferi!

   • Mda

    pai nu stiti? exista principial 3 feluri de soferi: incepatori, profesionisti, respectiv taxâmetristi.

 5. Smile

  Radem, glumim dar femeile preiau incet incet conducerea lumii 🙂

 6. Taximetristii se plictisesc, va spun eu! Si ce sa faca omu ‘ cand se plictiseste ? SE PLANGE!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén