Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Facebook aplică principiul Clipea companiilor

Fiecare județ are un escroc simpatic care a încercat să vândă clădirea CC-ului (Prefectura pentru milenari) unui fraier și chiar a reușit. La noi, la Brașov, acest om era Mihai Clipea, un tip care a intrat de 12 ori la pușcărie pentru înșelăciune. Tipul e chiar un simpatic (cum altfel?) și țin minte că într-un interviu dat cu ocazia unei arestări a fost întrebat: Dom’le, dacă tot ești prins și iar ești prins, de ce faci astea? Iar el, cum spuneam, simpatic, „Dom’le, când văd cât de mulți proști sunt, nu mă pot abține să nu-i trag în piept”.

Cam același principiu folosește și Facebook cu newsfeed-ul, mai ales acum când a anunțat că statusurile companiilor vor cădea mai jos decât cele ale prietenilor sau ceva de genul ăsta, ideea principală fiind că firmele vor trebui să bage mult mai mulți bani în Facebook decât până acum.

Și știu și de ce o face, pentru că sunt prea mulți fraieri și e păcat de la Dumnezeu să nu-i arzi. În București sunt conferințe de digital în fiecare lună, o dată n-am auzit să fie speaker vreunul care are o pagină de Facebook crescută cinstit și organic, numai experți și manageri de dârla dârla. Dacă-l pui să zică ceva pe Facebook are trei like-uri și un share de la o studentă. Dar companiile sponsorizează conferințe de-astea, speakerii speakuiesc, fraierii dau sute de dolari pe bilete să asculte impostori cum nu spun nimic util și, la final toată lumea face buzz pe hashtag, că atâta pricep.

Acum, Facebook e companie mare și monitorizează vag saltimbancii de digital. I-e foarte ușor să se prindă că fraierii încă vor să dea bani, și-atunci practic sunt obligați să o facă. Când sunt atâți proști pe lume, nu se pot abține.

take-my-money

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.