Cartierul General

Nu există nici o bulă de internet

Bun, nu ești comsumator de jeg dar după protest dai buzna pe internet și pe TV să vezi ce-a mai zis RTV de tine? Îmi miroase foarte urât genul ăsta de discurs pe care-l repetă oamenii imuni la raționament: lucrurile sunt nasoale pentru că noi trăim într-o bulă de oameni super-deștepți iar restul sunt neinformați, proști, ticăloși și votanți PSD.

Nu cred că pot să-mi dresez motanul să se uite la Antena 3 dar știu exact cum să dresez „bula” de superdeștepți de pe internet s-o facă. E suficient să anunț că vine un idol al „bulei” în emisiune la Gâdea și o să dea năvală toată inteligența internetului să vadă cum „al nostru” îl face praf pe moderator. Dacă vreau ca „deștepții” și „informații” să se uite la RTV e suficient să zic că la protestul de ieri seară au fost 5000 de inși. A, și jumătate dintre ei erau drogați. Un milion de isterici vor da năvală să urle, să arate cu degetul și să spună care este de fapt ADEVĂRUL!

Chestiile astea sunt, mai degrabă, un fel de asigurare că noi suntem deștepți, neticăloși și raționali în timp ce EI, ăilalți, sunt inutili. Vreau să-mi dovedesc mie și prietenilor mei de FB că nu sunt prost? Mă uit la Gâdea și atrag atenția ce prost e ăla. Vreau să le arăt că nu sunt canalie? Mă uit la România TV și le arăt ce jeg este Ciutacu.

În realitate nu e nici o bulă. Toți ăia, proștii, sunt în jurul nostru și suntem prieteni cu ei pe Facebook sau, pauză de râs, pe twitter. Și știm exact care sunt, cât îi duce mintea și ce ticăloșii fac. Atâta doar că e greu să le spui în față „băăă, ești hoț, ești prost, ești fomist” și e mult mai ușor s-o faci la nivel general „românii sunt hoți, ăia sunt proști” etc. Toată lumea pute a politețe de-ți mută nasul din loc și când îi spui unuia că e muist, pac, „ești heităr”.

Știu un tip care a candidat la Senat de partea „celor buni”. Era cât p-aci să intre. E din „bula” mea de internet. L-am întrebat dacă și-a cumpărat Heroes III-ul ăla pe care-l joacă. „Nu, l-am dat pe torenți”. Și l-am întrebat dup-aia în față cam cum e deranjat el de alții că fură când el, om care-și permite totuși cei 10 dolari cât e jocul, face același lucru. Furatul e nasol doar dacă ești pesedist?

Eu nu m-am uitat niciodată intenționat la România TV. Sau Antena 3. Dar știu tot ce se vorbește pe-acolo că-mi raportează oamenii din „bula” mea. În care am marxiști atroce gen Alexandru Bajdechi. Dar nu de la ăla aflu, aflu de la ăia care se dau deștepți și orientați. Sunt uimit de câți votanți de USR stau geană pe televiziunile care vântură căcat seară de seară. Am prieteni care se mai uită pe la Antena 3, intenționat, că-s fani Ciuvică sau așa ceva. Băi, ăia se uită mai puțin decât nefanii televiziunii respective.

Câteva zeci de mii de oameni au protestat ieri în stradă dar câteva milioane, care-s de acord cu ei, au urmărit România TV și Antena 3 să-și confirme că sunt buni, frumoși, deștepți și duc țara în direcția bună. Eu m-am întors acasă și m-am uitat la Stranger Things, care e un serial bun.

PS. Nu uitați că robotul de iritat proști e aproape gata.