Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Europeni care ne bat obrazul. Azi: Henrique Mota

Fostul președinte al federației editorilor din Europa, Henrique Mota, a venit la noi în țară și a început să ne înjure. Cică suntem ăia care citim cel mai puțin din UE. Auzi la el: „Am să vă mai dau niște exemple și v-aș invita să reflectați asupra ceea ce înseamnă ele în societatea dumneavoastră liberă și democratică”.

Adică, mânca-ți-aș coperta mata, uite ce societate liberă și democratică de rahat avem, că nu citim niște cărți. Asta e ca și cum ar veni fostul președinte al federației constructorilor de mașini în România și ar zice „faceți cele mai proaste mașini din UE, o să vă dau niște exemple ca să reflectați ce înseamnă disciplina muncii”.

Și dup-aia începe cu exemplele: „În anul 2011, 29,6% din populaţia României a citit o singură carte în ultimele 12 luni”, i-auzi, Henrică, ce făcuși tataie, păi vii cu date din 2011? Păi, Henrică, în 2017 procentul ăsta de 58%. Gen dublu. Și trendul e crescător, o recunosc chiar și editorii români.

Da, în fine, așa putem spune și noi că portughezii au ucis cele mai multe persoane din Europa în ultimul an, uite am aici un raport din 1468 când au măcelărit populații întregi. Să ia cifrele ăstea și „să reflecte ce înseamnă ele într-o societate liberă și democratică”. Știu, e un atac de cârciumă, dar el a început.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.