Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ernest incremental (161%) partea II

Ernest la 161% în partea a doua

În cartea sa „Timp mort”, apărută în 1998 la editura Polirom în colecția Ego Proză, Cristian Tudor Popescu povestește câteva lucruri foarte importante. Unul, despre cum i-a povestit cum când făcea un reportaj un muncitor de mină o anecdotă cu sare, ceea ce ne dovedește că la un moment dat a fost și jurnalist real, nu doar părerolog la ziar. Al doilea, că pe Via Dolorosa, o stradă din Ierusalim devenită celebră ca ultimul drum al lui Iisus Cristos înspre Golgota, acesta s-a rezemat de un perete, că era grea crucea, și a pus mâna pe o piatră. Milioane, poate miliarde, de pelerini au pus mâna acolo încercând o oarecare sincronicitate cu Mântuitorul, sperând ca prin acest gest să-L înțeleagă mai bine: de ce, dacă taică-tu e chiar Dumnezeu, te lași bătut, torturat și omorât de păcălicii ăștia când e suficient să-i zică lui taică-su și ăla îi rade în câteva secunde. Miile de ani de pelerini care au pus mâna pe piatra aia au lăsat acum o urmă destul de vizibilă în ea.

Ernest arată că nu degeaba are emisiuni TV de atâția ani și este un investigator serios, așa că îi pune fratelui Gabriel, care tocmai a narat povestirea asta, un set de întrebări suplimentare. Acestea ar fi:

  1. Ești sigur că povestea asta este în „Timp mort” și nu în „Un cadavru umplut cu ziare”, apărută în 2001, care este mult mai cunoscută, mai ales că are un titlu mult mai bun?
  2. Ești convins că CTP a scris această poveste și nu altcineva, mult mai aplecat spre cele spirituale, cum ar fi Florian Bichir?
  3. Așa se răspunde la întrebarea „de ce e important pumnalul lui Iisus Cristos”, cu altă poveste?

Fratele Gabriel îi răspunde că primele două întrebări sunt irelevante, pur și simplu l-a menționat pe CTP pentru că CTP aduce audiență, și cu toții știm câtă nevoie avem de audiență, mai ales pentru emisiunea asta. Serios, datele până la ora asta spun doar 300 de telespectatori pe partea I a acestui episod, orice ar prinde bine acum. A treia întrebare însă este corectă, e doar o paralelă pentru a arăta cât de importante sunt aceste chestii palpabile care au legătură cu șeful creștinismului. Iar un pumnal este o chestie mult mai palpabilă decât altele, că ăsta a fost asupra lui Iisus ani de zile, nu doar câteva ore.

„Ce știm din textele străvechi este că pe acest pumnal s-ar afla amprentele lui Iisus Cristos, chiar lângă prăsele, o chestiune esențială dacă suntem credincioși”.

Neașteptând următoarea întrebare a lui Ernest, fratele Gabriel explică mai departe întregul concept al creștinismului din secolul XXI. De câțiva ani toți nou-născuții sunt amprentați, cel puțin în lumea civilizată. Ordinul Apostolului Andrei are oameni infiltrați peste tot, este cea mai puternică organizație ortodoxă secretă din lume și are acces la toate bazele de date de Evidența Populației. Comparând amprentele de pe mânerul pumnalului lui Iisus cu bazele de date se poate afla în decurs de câteva ore dacă Mântuitorul s-a întos pe pământ, așa cum ne-a promis în urmă cu 2000 de ani când s-a ridicat spre ceruri.

„În felul ăsta vom fi pregătiți, nu mai așteptăm 33 de ani să ne dăm seama cine e, abia când va fi prea târziu. Putem să-l luăm de mic copil, să-l educăm creștinește, ortodox, să țină cu noi, să fim noi cei care câștigăm la creștinism!”.

Ernest este în continuare nervos și vrea explicații. Vrea să știe cine sunt oamenii care l-au torturat un episod întreg în ceea ce părea a fi închisoarea secretă a CIA din România. Răspunsul este dezarmant de simplu și evident: armata secretă a Vaticanului. Și nici măcar nu s-au ascuns vreodată. Se știe că primul papă ar fi fost Petru, un apostol al lui Iisus, care a fost un trădător de fapt. Chiar și Iisus i-a spus odată că nu prea are încredere în El, apoi s-a împăcat cu el, i-a zis că e ca o piatră, pe el își va contrui biserica pentru ca apoi, la Cina cea de Taină să-i spună că nici nu va cânta cocoșul de trei ori și se va lepăda de el. Și chiar așa a făcut, că Iisus știa lucruri. Mai mult, Petre a fost răstingnit invers, „și al cui simbol este crucea întoarsă invers? Al sataniștilor”. Toată lumea a dat vina pe Iuda, dar Petru a fost adevăratul meclist în toată povestea asta. Nu-i de mirare că majoritatea celor care l-au urmat pe tronul papal au fost niște depravați și amorali. Gen, penultimul papă a fost în armata nazistă sau ceva în zona asta.

Ernest e acum aproape convins, dar spune că tot nu știe unde se află acel cuțit. „Știm noi, de-aia o și urmăream pe doamna Cici Zaharia. Amantul doamnei, cel din ministerul de Externe, este un om pe nume Horatius, spion internațional mercenar. Acesta a primit misiune s-o seducă pe acea doamnă și să pună mâna pe cuțit. Te-am văzut pe Batiștei, lângă Intercontinental, noi ți-am spart geamul la Renault Megane-ul tău din 2004, ne cerem scuze. Am vrut să te protejăm, să nu te implici prea mult în această aventură extrem de periculoasă pentru tine și telespectatorii tăi. Oricine află aceste secrete ar putea deveni o țintă a Vaticanului!”

Ernest spune că e prea târziu acum, e mult prea implicat. Misiunea sa rămâne aceeași ca la început, s-o urmărească pe doamna Cici, poate chiar s-o convingă să facă dragoste cu acest om de la Ministerul de Externe, înșelându-și astfel soțul, pe domnul Toma și să-l prindă pe acest „Horatius”. Plus că, pentru prima oară, investigarea acestui triunghi amoros între oameni de Popești-Leordeni ar putea salva nu doar o căsnicie, ci întreaga omenire!

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.