Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ernest incremental (134%)

Ernest la 134%

Ce este important de știut în acest episod este că pe doctorul Watson nu-l mai cheamă așa ci Wink, pentru că eMAG a văzut audiența în creștere a emisiunii și au decis să facă și ei niște product placement, promovând marca proprie, Wink, ce cuprinde o gamă largă de produse electrocasnice, de la televizoare la telefoane mobile și filtre de cafea.

Dar asta nu e singura schimbare. De obicei emisiunea începea cu Ernest, care prezenta un caz de trădare în dragoste, urmată de un montaj cu cadre din viața simplă oamenilor. De data aceasta emisiunea începe cu Cristian Sabbagh care anunță, cutremurat de emoție, că în București are loc o urmărire ca în filme.

-Ce detalii poți să ne dai, Cristian? este întrebat dintr-un studio de știri Cristian Sabbagh de către o domnișoară pe cât de curioasă pe atât de îngrijorată.

Cristian ne spune că are o serie de detalii de la poliție, aparent din zona depou RATB Berceni a pornit cu viteză excesivă o dubă Ford Transit din 2011, urmată de două de Audi-uri negre. În dubă sunt cel puțin trei oameni cu barbă, posibil războinici hezbolah, posibil teroriști islamici însetați de sânge. Se trage cu arme de foc. Din lateral se aude Cătălin Radu Tănase cum transmite pentru altă televiziune că e vorba de atac terorist. Ca să-l acopere pe Tănase, Sabbagh a început să strige detaliile și mai tare. Nici CRT nu s-a lăsat mai prejos și a început și el să urle. De-aia, atunci când te-ai uitat în ziua aia cu urmărirea la televizor răgeau ăștia. N-a fost vorbă de amendă CNA, că au zis că dacă nu i se dă lui Mircea Badea pentru că rage incoerent 45 de minute cu publicitate, nu poți să le dai nici ăstora.

Dar, BREAKING, cameramanul lui Ernest, doctorul Wink, și-a reactivat camera și a început să transmită imagini din dubă. Ernest stă prins cu curele într-un scaun mișcându-se doar când se zgâlâie vehicolul. Un călugăr tocmai pune un încăcător în AKM și verifică dacă e glonț pe țeavă. „Acoperă-mă!”, strigă celălalt călugăr. Călugărul cu armă deschide ușa la dubă cu piciorul și trage o rafală spre un Audi care se apropia îngrijorător. Celălalt călugăr sare pe capota mașinii și acum vedem că are un fel de nunceag făcut din cădelnițe, cu tămâie la fiecare capăt. Un atacator iese din nou pe geam, este miruit direct în creștet. Celălalt scoate doar mâna cu pistolul, încercând să-l împuște pe călugăr, acesta îi aruncă niște mătănii de fier care-i încurcă mâna în oglindă. Din buzunar scoate o icoană extrem de sfântă pe care o aruncă spre al doilea Audi. Șoferul, imprudent, își face cruce la vederea icoanei și nu observă parapetul. Duba încetinește, călugărul de luptă se întoarce și închide ușile din spate.

Călugărul cu AKM și-a montat o lavalieră și a început să explice situația.

„Poate dumneavoastră și telespectatorilor dumneavoastră o să vi se pară ciudat ce se întâmplă acum. Totul va fi lămurit când vom ajunge la Templu. Revenim după publicitate”.

Revenim și aflăm că Ernest și doctorul Wink sunt duși spre nord cu duba Ford Transit 2011, spre mânăstirea părăsită de la Chiajna. Mânăstirea asta e destul de veche, are și o poveste misterioasă, și interesantă. Construcția a început în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti (1774-1782) și a fost finalizată în timpul domnului fanariot Nicolae Mavrogheni (1786-1790). A fost construită în stil neoclasic, având dimensiuni mari pentru acea vreme: 43 de metri lungime și 17 înălțime, ziduri groase de 1 și 2 metri. Urma să fie unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult românești, însă nu s-a întâmplat așa. Legenda spune că biserica ar fi blestemată. Preoții nu au slujit niciodată în ea, fiind bombardată de turci chiar înainte de sfințire. Aceștia ar fi crezut că acolo ar fi fost mai degrabă o cetate și din acest motiv au încercat să o distrugă. Astfel, toate actele ei au ars în întregime. Cu toate acestea construcția a rămas în picioare și abia la cutremurul din 1977 s-a prăbușit turla.

Se spune că mânăstirea a fost părăsit pe timpul ciumei din vremea lui Ipsilanti, dar alte surse spun că mânăstirea funcționa în 1792, dar a fost părăsită în timpul ciumei din vremea domnitorului Mihai Șuțu, după ce însăși mitropolitul Țării Românești, Cosma Popescu, a murit din această cauză chiar în biserică.

Despre biserica-cetate se spune că este un loc bântuit şi nu o dată oamenii au povestit că, dacă li s-a întâmplat să treacă noaptea prin zonă, au văzut umbre stranii şi au auzit sunete înfricoşătoare pe lângă pereţii mănăstirii. Tot aici, localnicii din Giuleşti-Sârbi spun că în nopţile cu lună plină se mai aude încă sunetul unui clopot, clopotul mare al mănăstirii, care a fost aruncat în apele revărsate ale Dâmboviţei undeva în secolul al XVIII-lea.

Atraşi de legendele care înconjoară zidurile Mănăstirii Chiajna, se spune că sataniştii au transformat acest loc într-unul în care îşi desfăşoară adesea ritualurile. Deseori aici se regăsesc urme de focuri care au ars peste noapte şi în jurul căruia s-ar fi putut aduna adepţii bisericii diavolului. Totuşi, este la fel de posibil ca acestea să fie aprinse de amatori de senzaţii tari sau chair de oamenii străzii care caută adăpost printre ruine, ceea ce ar putea explica şi apariţiile stranii care îi bagă în sperieţi pe cei care au noaptea drum prin zonă.

Pe pereţii construcţiei se pot citi tot felul de inscripţii. Undeva în interiorul ei, însă, pe unul dintre ziduri, a apărut ceva ce pare a fi un chip misterios. Unii spun că ar fi figura unei fete, alţii văd un înger şi au fost chiar ochi care au zărit Sfinxul. Una dintre cele mai răspândite variante ar fi că este tocmai chipui fiicei doamnei Chiajna, Ancuţa, ucisă la ordinul mamei sale după ce se căsătorise fără aprobarea ei cu bărbatul iubit, iar apariţia atrage pelerini din toată ţara care vor să vadă minunăţia. N-au cum s-o vadă pentru că nu știu unde să se uite. Dacă mergi în decembrie, de solstițiu, și te uiți spre nord prin tavanul găurit, lumina lunii se prelinge printr-o nișă. Aici se vede un chip diavolesc aflat în chinuri, cu gura diformă.

Cei trei călugări au coborât din dubiță și acum se îndreaptă exact spre acest loc. Șeful lor, omul cu cădelnița, introduce expert două degete fix în nasul „sfinxului” și se aude un uruit. O bucată de perete să dă la o parte lăsând să se vadă o scară încolăcită ce duce în subteran. Ernest și doctorul Wink sunt băgați în nișă, coboară prin întuneric și ajung într-un altar frumos pictat luminat cu lumânări mari, de trei metri.

„Bine ați venit în Templul Ordinului Apostolului Andrei. Urmează dezăvluiri incredibile”, spune călugărul șef.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.