Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ernest incremental (111%)

Ernest la 111%

Poate îți mai aduci aminte că episodul trecut s-a încheiat în coadă de pește, cu Ernest răpit din fața blocului în care locuia, după ce cuțitul cu mâner de cerb i-a fost furat de persoane necunoscute. Ei bine, acest episod ni-l prezintă direct pe Ernest într-o hală mare, iluminată slab. Prezentatorul TV se află pe un scaun în mijloc, legat cu sfori groase. Un domn cu mustață, de origine etnică nedetectabilă îi trage o palmă. „Aha, iată și marele detectiv Ernest, a binevoit să ni se alăture în discuție”. Din întuneric își mai fac apariția trei oameni încruntați, îmbrăcați la costum. Unul are un badge la gât, tuturor li se vede umflătura de la armă sub haină.

„Ce bine că am dat de tine, dragă Ernest, de mult ne doream un om care știe să vorbească. Iar tu nu doar că știi să vorbești, îți și place să vorbești”. Ernest încearcă o glumă, spune că el e obișnuit să vorbească mai mult în fața camerei, altfel are trac. Nu știi dacă domnul cu mustață glumește sau nu, dar îi arată în dreapta un scaun de care este legat Watson cu camera în mână. Acesta are un scoci peste gură, să nu poată vorbi, se vede că a fost bătut, geme încet. Ernest îi întreabă ce vor de la el. Este pocnit cu sete.

„Nu te face că nu știi! Unde este cuțitul?!”. Ernest nu înțelege. Cine sunt acești oameni? A angajat domnul Toma o echipă de la altă televiziune pentru a recupera obiectele vândute de fiul său? Sunt cunoscute rivalitățile între emisiunile de fake-reality de la diverse televiziuni, dar niciodată nu s-a ajuns la așa ceva, cu răpiri de persoane și violențe. Sunt vecini din bloc care sunt invidioși pe cuțitul domnului Toma, care au luat fondul de rulment pentru a finanța o asemenea operațiune complexă? Indiferent de variantă, Ernest crede că sinceritatea este cea mai bună armă, așa că le spune că l-a avut, dar i-a fost furat peste noapte. Șeful răpitorilor nu-l crede și-l lovește din nou. „Convenabilă explicație! Te vom face să vorbești, Ernest, avem metodele noastre!”.

Pentru început îl pun pe o masă de călcat înclinată astfel încât să stea un pic cu capul în jos. Îi pun un prosop ud pe față și-i toarnă apă cu găleata. Ernest se înneacă și borborosește. „V-am spus adevărul, nu știu ce vreți de la mine”. Se iau mai multe unghiuri din montaj, dar Ernest nu are ce să le spună: Nu știe unde este cuțitul. După un timp este luat, mai mult mort decât viu, injectat cu un drog verde, cărat pe coridoare prost luminate și aruncat într-o încăpere roșie, alături de cameramanul doctor Watson.

Camera nu are niciun perete egal, toți sunt de dimensiuni diferite. Adoarme și când se trezește patul și oala de noapte sunt lipite de alt perete. O lumină roșie pâlpâie intermitent. Din când în când oameni cu cagule intră, îl forțează să bea un lichid care-l adoarme imediat. Când se trezește obiectele sunt iar mutate pe alt perete. Watson stă ghemuit într-un colț. Ernest are ochii roșii de oboseală și este epuizat. Adoarme are somnul populat de cele mai teribile coșmaruri. Tensiunea este aproape de nesuportat, așa că intră reclamă.

PUBLICITATE

Te simți balonată? Dimineața când te uiți în oglindă nu mai vezi un chip cunoscut? Stresul și agitația din timpul zilei ți se par de nesuportat? Multe femei se confruntă cu aceeași problemă ca și tine, nu mai suportă lumina soarelui și nici usturoiul. Una din cinci femei din România este mușcată anual de Dracula, iar noi, cei de la L’Oreal am venit în ajutorul acestora. Noua cremă cu coenzimă Q10 și factor de protecție 9000+ te face să te simți ca și când ai fi vie! Caut-o acum în magazinele și parohiile partenere.

Vanhelisngolin este un supliment alimentar și se eliberează fără prescripție medicală. Dacă apar complicații adresați-vă medicului sau farmacistului.

PROMO LA EMISIUNEA CU CHEF FOA

În partea a doua a emisiunii, Ernest se trezește transpirat cu Watson ghemuit deasupra lui. „Vom scăpa din asta”, îl asigură el. Ernest aproape că nu mai vede, îi pipăie fața cu degetele tremurânde: „Nu știu unde este cuțitul!”. Nu mai contează, Watson a reușit să modifice camera video să transmită un mesaj SOS prin wi-fi-ul de la lavalieră. L-a transmis neîncetat vreme de trei perioade de trezie. În urmă cu un sfert de oră a primit un mesaj: „Stați pe loc. Venim. Doamne-ajută”. Cine vine? Ernest nu știe, Watson nu știe, producătorii nu vor să ne spună, ne țin în suspans!

Pe coridor însă se aud pași. Apoi lovituri și pocnete. Icnete și zgomot de metal. Camera video este zgâlțâită puternic pentru a ne asigura că lucrurile se petrec în timp real. Ușa se deschide brusc și în ea apare un călugăr îmbrăcat complet în negru cu o cădelniță în mână. „Dați-vă la o parte dacă vreți să trăiți!”. Cei doi detectivi se retrag spre pereții inegali, călugărul proiectează cădelnița în peretele opus și se aude o explozie. Camera se umple cu fum de tămâie, peretele e spart și prin spărtură se vede luna, mare ca o mămăligă, luminând ceea ce pare un depou RATB. Două capete de călugări se ițesc.

Totul în regulă, frate Gabriel?”
„Amin, fraților, ostilii au fost neutralizați. Să ne grăbim. Ernest, trebuie să vii cu noi. Viața ta este în pericol!”

Ernest le atrage atenția că nici până acum nu o ducea tocmai bine, că a fost amenințat cu de-astea încă din episodul 1. „Nu trebuia să preiei cazul doamnei Zaharia, este mult prea periculos!”. Ernest îi întreabă dacă și ei au ajuns la aceeași concluzie ca și el și anume că doamna este cea care-l înșeală pe domn, și vrea a aruncat această perdea de fum ca să-și ascundă urmele. Salvatorii îl asigură că situația e mult mai complicată decât crede el. Cei trei călugări îi târăsc pe cei doi detectivi într-o dubă Ford Transit 2011.

„Doamna Zaharia nu îl înșeală doar pe soțul ei. Doamna Cici înșeală România, pe Dumnezeu și pe toate cele în care credem. Haide, nu avem mult timp”.

Emisiunea se încheie cu duba Ford Transit 2011 care dispare în noapte spre nord spre o destinație necunoscută deocamdată.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.