E cu spermă deci e de râs

O mamă (Andreea Bibiri) e îngrijorată că fiul ei a mâncat bătaie la şcoală pentru că tac-so vrea să-şi vândă sperma ca să salveze uzina unde lucrează. Se ceartă cu bărbac-so (Andi Vasluianu) iar când ăsta încearcă s-o ia în braţe în pat ea-l refuză violent: “Lasă-mă-n pace!”. Iar sala râde, că e un film cu spermă.

În “Despre oameni şi melci”, cel mai promovat film al acestei perioade, Dorel Vişan joacă rolul lui Dorel Vişan. Atât de bine încât, din când în când, îi mai scapă accentul ardelenesc. Cine l-a văzut pe Vişan în Occident, de exemplu, ştie că omul poate fi şi interesant. În filmul ăsta Vişan pare că a fost chemat din concediu şi trebuie să termine repede că are bilete rezervate la Govora.

Andi Vasluianu e ok, doar că nimeni nu i-a spus ce trebuie să fie în film: inteligent, naiv, smecheraş, profund. Aşa că le face pe toate, alternând de la o stare la alta, de la o scenă la alta, de parcă ar fi patru personaje. Monica Bârlădeanu joacă mişto, poate cel mai bine dintre toţi actorii principali. Scena cu sexul pe acoperiş e absolut gratuită dar, na, trebuie să atragi cu ceva lumea la film. Probabil de-aia au şi pus-o la început, să scape repede de-o grijă şi să continue cu filmul.

Şi, când te aştepţi mai puţin, Puya!

Mă aşteptam ca filmul ăsta al lui Tudor Giurgiu să fie la fel de odios ca “Legături Bolnăvicioase” dar nu e aşa. Singura problema gravă e că, din câte am observat, scenariul iniţial acoperea doar 45 de minute de film aşa că s-au mai băgat nişte scene, glumiţe relativ ok, doar ca să iasă la montaj cât trebuie. Altfel ar fi putut ieşi un film bun de tot.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “E cu spermă deci e de râs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *