Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Drepturile omului în România și alte scamatorii

Ar fi mișto dacă aș reuși în viața mea în țara asta să nu ajung vreodată să apelez la APADOR-CH, genul de ONG care se ocupă cu cazurile grave de încălcare a drepturilor omului. Am fost la cheful lor de 25 de ani, poate ați citit de el pe bloguri în ultimele zile în campania aia cu drepturi civile. Sigur, au scris, dar nu au fost invitați la chef, sau cel puțin asta presupun eu că nu i-am văzut pe niciunul din oamenii ăia care au scris pe-acolo.

În fine, dacă ajung să mă bazez pe APADOR înseamnă că sunt într-o situație cu adevărat nasoală, brațul lung și păros al legii s-a strâns într-un pumn cu care mi-a făcut un fisting pur românesc. Ca idee, din ce am reținut din prezentarea aia, de exemplu, în ultimii ani au fost câteva mii de cazuri de abuz al poliției la adresa fraierilor și doar 14 soluționate. Pentru că asta face Poliția Română când nu ucide oameni pe străzi, nu sprijină rețele de prostituție și cămătărie, te mai și bate de-ți zboară dinții din cap. Din oamenii care o iau în gură puțini ajung să se lupte până la capăt pentru dreptatea lor și, chiar și atunci, tot mai iau un cap în nări de la Justiția Română. Și-atunci se ajunge la CEDO și vestea bună e că ăștia îți dau asistență juridică gratuită. Deci da, când ajungi să apelezi la ei, ești la capătul dreptății și nu vreau să ajung acolo.

Ca idee, citiți cazul Danielei Tarău, unul din cazurile în care au oferit oamenii ăștia asistență juridică.

Am mai reținut că ONG-urile au reușit să impună un reprezentant al societății civile la CNI (Consiliul Național de Integritate) și au eșuat în a pune pe cineva la CNCD (ăia cu dezbaterea discriminării) unde a fost reales pentru a treia oară bozgorul ăla care nu-mi place mie pentru că a fost ales a treia oară șef. Ciobi de la CNCD e numit politic, ca restul, ceea ce înseamnă că drepturile tale de nediscriminat sunt stabilite în mod discriminatoriu de niște pulecși care vor acționa doar dacă sunt apăsați pe butoane.

În fine, am mai aflat, la o bârfă alta, că Soroș nu mai finanțează mai nimic prin România, că presupune că suntem țară civilizată, și că ar fi mișto să sprijinim și genul ăsta de organizații care se luptă cu burtoșii din parlament care vor, dacă se poate, să fie invulnerabili la „pizda mă-tii”.

Altfel, mișto libertatea de expresie, atâta timp cât e gratis, și se luptă alții pentru ea iar tu poți să apari, ca la meci, când am câștigat și „eu am ținut tot timpul cu ăștia”. N-au spus oamenii ăia asta, o spun eu, că am văzut cum au fugit șobolanii din media profesionistă când a fost cazul să apărăm libertățile alea faine, de la glume cu profeți ai deșertului la glume cu Năstase.

E un site, drepturicivile.ro, unde poți afla o grămadă de lucruri interesante despre această frumoasă bătălie din care va câștiga, ca de obicei, ăla care scrie primul pe Facebook cum este el de acord cu toate ideile bune. Nu de ăia care chiar au dus-o.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.