Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Disprețul lui Cioloș și al tehnocraților de Bruxelles iese la iveală

Am citit și eu platforma ro100 anunțată de premierul Dacian Cioloș. Idei bune, dacă am fi Elveția, nu România, idei generale, pe care le poate enunța chiar și Tăriceanu, pentru că Tăriceanu pare genul ăla de jeg care ar face asta.

Dar, trăgând linie, ce ne-au adus nouă tehnocrații antrenați printre birocrații de la Bruxelles. Cu ce au venit ei de-acolo în afară de superioritate afișată și sfaturi condescendente?

Și pentru că eu nu-s un Radu Tudor, un viitor pușcăriaș ca Ponta sau un compost viu ca Călin Popescu T, voi aduce și argumentul perfect: Mitraillette.

mitraillette

Această mâncare specifică Bruxelles-ului, de unde se spune că provine, conține tot ce este necesar pentru a mai sta încă vreo trei ore la bere. E o baghetă cu ceva carne și cartofi prăjiți deasupra. Plus sos. Nu cred că tehnocrații sau Cioloș nu știu de ea și, totuși, ne este ascunsă nouă, muritorilor de rând. Mergi într-o berărie în România și încearcă să ciugulești ceva când te ia foamea. Vei avea de ales între alune, tartine de-alea meschine importate de la italieni (toate meschinăriile sunt importate de la italieni, cum e ristretto) sau covrigei atât de uscați încât simți cum ți se împuținează sufletul când mesteci la ei.

Unde este mitraillette-ul tehnocraților, ce-ați făcut cu el? De ce nu l-ați adus de la Bruxelles odată cu fonduri, sfaturi, idei structurale și alte fantasmagorii? Cât dispreț aveți pentru noi, muritorii de rând? Știți că, atunci când stai în cârciumă și combați cu comuniștii ți se face foame? Comuniștii sunt rezistenți la foamete, este chiar idealul lor politic. Dar noi, libertarienii, ce facem? Ce condiții asigură guvernul tehnocrat pentru o bătălie corectă a ideilor?

Tot ce avem sunt șaorme supra-dimensionate și burgeri pentru crocodili, care nu pot fi mâncați decât cu cuțit și furculiță, de parcă am avea 5 ani și ne prostim. Unde este mitraillette-ul? Era atât de greu, Cioloș, tehnocratule, să pui și asta în programul ăla de guvernare, măcar la final? Aș accepta și concesia dacă în loc de cârnați puneai jumări, știu că ești ardelean.

Și să n-aud că cartofii prăjiți nu sunt buni că îngrașă. Cartofii prăjiți îi îngrașă doar pe grași la fel cum DNA-ul e nasol doar dacă ești Senat și ești hoț.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.