Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Discursul domnului Cioloș și o explicație

Democrațiunea română, sau mai bine zis ținta democrațiunii române este de a persuada pe cetățeni, ca nimeni nu trebuie a manca de la datoriile ce ne implun solemaminte pactul nostru fundamentale, sfânta Constituțiune, și mai ales cei din masa poporului.

Dar cel mai important acum este să găsim soluții care mai repede să ne unească, decât să ne separe. La ce sunt bune etichetele de tipul Stânga-Dreapta, atâta timp cât politica s-a făcut la noi pe bazăp de prietenii, cumetrii sau interese de afaceeri și nu pe valori. De aceea multe programe politice au rămas doar promisiuni pentru cei a căror singură valoare în ochii politicienilor a fost votul o dată la câțiva ani.

Nu! Orice s-ar zice și orice s-ar face, cu toate zbieretele reacțiunii, ce se zvârcolește sub disprețul strivitor al opiniunii publice, cu toate urletele acelor ce cu nerușinare se intitulează sistematici opozanți, nu, în van, noi am mai spus-o și o vom mai spune: situațiunea României nu se va putea chiarifica; ce mai mult, nu vom putea intra pe calea viritabilelui progres, până ce nu vom avea un sufragiu universale.

Mai importante decât toate, în acest moment de o gravitate excepțională pentru națiunea noastră, un moment în care promisiunile aberante, mitocănia, agresivitate și corupția ne-au făcut să ne urâm unii pe ceilalți, să nu mai avem încredere, să nu mai distingem minciuna de adevăr, avem nevoie să fim Împreună. Corupția nu are ideologie. Nu e de stânga sau dreapta.

Nu este greu de explicat acest discurs, cu onestitatea cu care ne-a obișnuit dl. Cioloș ne dă un mesaj clar și simplu: „să nu mai mănânce nimeni din sudoarea bunioară a unui ca mine și ca dumneata, care suntem din popor; adică să șază numai poporul la masă, că el e stăpân”

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.