Cartierul General

O dimineață cu Dan Puric

Nu poți vorbi separat despre actorul, regizorul sau scriitorul Dan Puric fiindcă creația sa este un întreg armonios care recurge la memorie, la valoare și valori, la împlinirea noastră sufletească. Mai presus de toate, „vocea” lui Dan Puric este ascultată fiindcă forța sa vine din puterea de a evita compromisul și de a fi liber.

Nu-i așa că pare ceva ce am scris eu la mișto? Faza e că nu e. E un citat din oferta făcută de omul liber Dan Puric primăriilor din țară, pentru un șmen, o cerșeală, o milogeală pe banii fraierilor. Întâmpinarea începe cu un citat din, n-o să vă vină să credeți, Dan Puric, și continuă cu chestii de genul ăsta și expresii „de la suflet la suflet” și „de la român, la român”. E ceva legat de Marea Unire și alte vrăjeli de moment.

Ai zice că nu e vorba de făcut românism pe bani de la stat, dar nu e așa. Uite, parexamplu, eu am făcut ceva evenimente anul ăsta/trecut, să promovez niște cărți, și n-a trebuit să trimit faxuri pe la primării pentru „includerea în programul acțiunilor culturale”. Și, în general, cam orice chestie faci, chit că PENTRU ȚARĂ sau pentru tine, nu trebuie să vorbești cu primarul.

Deci, ca să ne fie clar, ca și alți creștini atârnători ținuți de mămica, Dan Puric nu este altceva decât încă un un pitic moral care jonglează cuvinte mari.