Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Despre Dan Puric

dan puric a plecat de acasaÎnainte de a muri, părintele Iustin Pârvu i-a apărut în vis lui Dan Puric şi i-a şoptit, la ureche, precizând că e vorba de spovedanie, numerele câştigătoare la loto. Dan Puric nu poate să le folosească, pentru că astfel ar încălca taina spovedaniei, şi de atunci trăieşte o dramă continuă, văzând cum, în fiecare săptămână, ar putea câştiga la loto, dar nu o poate face.

Este o dramă fără cuvinte, pentru că Dan Puric este un actor de pantomimă. Foto, Dorin Lazăr.

4 Comments

 1. Imi plac foarte mult scrierile lui!
  E un scriitor pe cinste!

 2. Si mana grebla se facu

 3. Jerome

  Dan chiar a fost apropiat de parintele Parvu
  Este adevarat ca el s-a lansat ca actor de pantomima. Dupa ce a fost adus de maestrul Beligan la Bucuresti, pantomima a fost singura scapare din jalea teatrului romanesc si oricum ii placea si avea talent pentru asta.
  Poate nu se stie dar cea mai mare parte din incasarile lui din conferinte sau carti, a mers la refacerea Memorialului Durerii de la Aiud si mai nou la centru pentru bolnavii de cancer.
  E adevarat ca atunci cand a facut toate astea, nu a mers cu presa dupa el si nici nu a trimis comunicat la Libertatea sau Cancan.

 4. Vasile Zărnescu

  Să-mi spună mie numerele de la Loto și, după ce cîștig, împărțim banii. Îi dau cinci la sută, ca să nu sufere crezînd că a cîștigat prea mult încălcînd taina spovedaniei. Iar pe cei cinci la sută primiți, poate să-i doneze Mînăstirii, ca să fie absolvit de orice suferință morală!.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén