Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Despre o super-putere a economistului Andrei Caramitru, fiul marelui actor Caramitru

Deși m-am retras în castelul meu de fildeș să meditez asupra celor lumești dar și celor sfinte, vești îmi mai ajung din vale de la voi. Iar în ultima vreme mi-au tot venit vești despre economistul Andrei Caramitru, fiul marelui actor Caramitru.

Spre deosebire de tatăl său, acest tânăr a părăsit devreme țara românească și a făcut școală chiar în Elveția. Apoi a devenit economist și foarte bun la economie și la un moment dat s-a întors în România, prin 2007 așea. Și-acum, încă tânăr, la nici 42 de ani zice că e momentul să se-apuce de treabă, să facă politică, să pună lucrurile în ordine. Zice că lucrurile nu mai pot continua în acest fel și că Dragnea și cu șleahta lui trebuie înlăturați. Vorbele sale stârnesc reacții diverse. Este acuzat, târât prin noroi și apărat pe platforma contributors de către intelectualul Mircea Morariul (http://www.contributors.ro/editorial/dușmanul-andrei-caramitru/)

Andrei Caramitru, fiul marelui actor Caramitru, crede că vom câștiga. A și scris pe Facebook că din ce a văzut el în ultima vreme cam tremură șandramaua. Ia uite:

Acuma, ne-am întreba noi burghejii, de ce ne pasă de acest domn, că nu e nici primul nici ultimul care e un pic ca comic și un pic cam histrion (vedeți cum Nicu Ștefănuță se laudă că l-a refuzat la selfie fostul director al Operei din Viena). Parexamplu eu, personal, mi-am luat concediu de la asta și am presupus că la următoarele alegeri o să votez useriști de-ăștia, că nu am vârsta să votez PSD și nici lipsa de ambiție să votez PNL. Și în principiu așa vrea ca ăia din USR să nu fie foarte stupizi sau foarte periculoși. Adică no, e enervant Goțiu, dar e inofensiv. La fel și ăilalți comici.

Din păcate Andrei Caramitru dovedește altceva. De-aia am și pus chenarul ăla: omul a hipnotizat 300 de oameni într-o prezentare. Rată de succes 100%, toți votează cu USR/PLUS. Acest om nu este tare doar la economie, este tare și la prezentări despre starea economiei, când a ținut una i-a zombificat pe toți, au ieșit ăia convinși că trebuie să voteze cu USR/Plus. Veți spune, hei și ce, de ce nu am avea un asttfel de Avenger de partea noastră, pe lângă omul-cyborg, omul strângător de semnături și protestatara care a fost bătută la toate protestele din 1991 încoace de toate forțele de ordine ale statului român.

Ei bine pentru că cu „great power” vine „great responsibility” și economistul Andrei are niște idei cum să zicem… ciudate.

Citești asta și începi să întrebi „Who? Who? Who said that? What?”. BM a făcut un proiect pentru prioritizarea investițiilor? Pe ce? Pe infrastructură? Cum încearcă să-l implementeze? Gen, statul român se imprumută la BM pentru proiectul ăla și face exact proietctul ăla care-l dorește Banca Mondială, nu? Că da, nu mai decizi tu pe unde tragi autostrada, decide Banca Mondială, că ea dă banu. Și nu vă mai certați voi de la politică că cine câștigă licitația, câștigă ăla care e pe bune cu banca mondială, nu cu voi, ce nu vă e clar?

În fine, poate chiar e bună varianta BM, ce spune de fapt aia? Cum se numește proiectul ăla, putem să-l citim și noi? Puteți fi mai specific sau doar mă duc pe site și întreb de proiect că știu ăia, e proiectul ăla de prioritizare? Dar partea sinistră e când propune ca investițiile centrale să fie aprobate mai întâi de UE. No, dacă trebuie să explic de ce nu e bine ca investițiile publice să fie aprobate de la Bruxelles, poate am ajuns prea târziu.

În concluzie, că tot e umflat gagiul ăsta în ultima vreme, poate-l retrageți un pic pe bancă și aveți grijă cu el, că se vede că e cam, cum să zic, straniu, cam special, are niște exprimări ciudate, zic.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.