În cadrul unei conferințe susținută la ONU de dictatorul Wakandei explodează o bombă care îl transformă pe acesta în ex-rege. Se face o anchetă superficială și, ce credeți, vinovat este găsit un român, Sebastian Stan.

ONU declară pe românul acesta terorist internațional și trimite pe toată lumea după el, pe corporația Stark, pe ăia din armată, pe spioni, pe prințul Wakandei. Dar, stai, că un căpitan american își aduce aminte de români, băi, ăștia erau frații noștri, le-am în 45 că mă întorc, n-am putut că am fost înghețat în Antartica până acum. Ăștia îi atrag atenția că românii nu mai sunt ce-au fost, i-au spălat la creier rușii, și-acum se comportă ca ultimii cretini.

Băi, dar căpitanul Steve Rogers a făcut o promisiune, ce naiba! Chit că el e un om din 1945 și nu înțelege că lumea s-a schimbat. „Băi, vă bat de vă sună apa în cap, nu-l omorâți pe românul ăla, lasă că mă înțeleg eu cu el”. Problema e că și românii, au cam făcut belele la viața lor. La un moment dat au asasinat niște oameni de afaceri americani în cadrul unei operațiuni de spionaj economic. Faza e că ăia aveau un copil și ăla, crescut fără părinți, fără educație, n-a înțeles jocul și a luat-o personal. Ăla vrea să omoare români din răzbunare și-acum este șeful corporației Stark, cel mai mare producător de produse din lume la orice. Firma ar putea să se numească Capitalism Inc.

Deci, într-adevăr, corporațiile doresc moartea românilor, dar și noi am făcut ceva. E pentru că ne-au spălat rușii pe creier!

Filmul se încheie cu o bătaie între capitaliști și vechii lideri militari din US. Despre român se află că este atât de trepanat și spălat pe creier de rușu încât doar tehnologia africană îl poate salva. Că la albii mai spălați nu mai funcționează de câteva secole vrăji, deochi, și cuvinte cheie de-astea gen „soroș”. Că, pe bune, exact așa era românul din film, părea tip de treabă până îi citeai dintr-o carte cuvinte cheie și dup-aia nu te mai înțelegeai cu el.

Abia aștept să vă Avengers Infinity War!

Share links: | | Nou! Acum poți comanda