Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Demonizarea adversarului

Dacă te uiți un pic de la distanță vei observa că în România nu se practică politică în mod real, se practică mai mult demonizarea adversarului. Ăsta e sportul preferat al opoziției, mai ales ăluia condusă de abonatul la afaceri cu statul, Rareș Bogdan. Și asta se practică peste tot și e un semnal interesant, că denotă slăbiciune.

De-aia mă și plictiseau analizele pe politică externă ale lui Radu Ghelmez, că toate erau pe același refren lansat de democrații americani, Trump=Russia și Russia is bad, mkay. De-aia și pierd într-o veselie în fața nebunului, dar eu sunt un fleț oarecare, fii atent ce zicea în 2014 însuși Henry Kissinger „For the West, the demonization of Vladimir Putin is not a policy; it is an alibi for the absence of one”.

M-am bucurat să aflu că unul din cei mai deștepți diplomați ai lumii și unul din cei mai proști diplomați ai lumii au ajuns la aceeași concluzie și au sesizat cam aceeași chestie. Revenind pe plan local, dacă orice prost se prinde că demonizarea D&D e doar o mască pentru o lipsă de direcție și plan în politică, înseamnă că oamenii ăia se ung dimineața cu sondaje electorale pe cap degeaba.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.