Ovidiu Eftimie

Cartierul General

De urmărit: Gibbous – A Ctulhu Aventure

Printre cele mai simpatice jocuri de pe la finalul mileniului trecut se numărau Day of The Tentacle, Monkey Island sau Broken Sword. Sunt „adventure games”, niște chestii care combină animația simpatică cu o poveste funny și cu puzzle-uri care-ți pun cât de cât mintea la contribuție. Mamăă, ce-mi plăceau jocurile alea, încă mai am DOTT (luat de pe GOG, normal) și câteva Broken Sworduri.

N-am fost singurul care a apreciat genul ăsta de jocuri, uite, un tip pe nume Liviu Boar le-a apreciat atât de mult că a zis să facă și el unul. Jocul se numește „Gibbous – A Ctulhu Aventure” și dacă n-ai ști că e făcut de-ai noștri ai zice că s-a apucat iar Charles Cecil de treabă. Uite ce detalii mișto!

Jocul e aproape gata, va fi lansat la începutul anului viitor. A fost finanțat prin kickstarter. O să coste vreo 20 de dolari. Sunt cam 10-12 ore de joc. Cine, cum și de ce?

Păi lui Liviu îi plăceau jocurile ăstea, după cum am mai spus, dar îi plăceau și desenele animate și îi plăcea tare mult H.P. Lovecraft. Și, la un moment dat, la tamponări, s-a întâlnit cu un coleg programator, și ăluia îi plăceau cam aceleași lucruri și, ce crezi, au pus de-un joc, lucrează de el la trei ani și-i aproape gata. A lucrat la el o echipă de cinci inși.

„Băi, cum e să te apuci de asemenea chestie enormă?”, l-am întrebat.
„E vorba de elementele care compun acest proiect. Mie-mi place și animația, și programarea, și poveștile Lovecraft. Am zis că dacă într-o zi n-am chef să animez pot să programez, dacă nu, pot rafina niște detalii la poveste și tot așa. E aproape imposibil să nu fac într-o zi ceva să-mi placă”, mi-a răspuns, aproximativ, omul.

Dealtfel un interviu interesant cu omul puteți asculta la ICR Podcast, aici.

Pe mine m-a păcălit deja, am văzut ceva secvențe (cele de pe site) și pare să aibă toate elementele necesare, design frumușel și cartoony (este animat tradițional, nu cu rig-uri cum se fac alte 2D-uri de gen), un pic de umor, un pic de atmosferă, o poveste simpatică, ce să vrei mai mult?

În fine, dacă sunteți curioși, site-ul e aici, canalul de Youtube, unde găsiți trailere și multe alte chestii din studio, aici.

3 Comments

 1. Animator

  Ce înseamnă animat tradițional, nu cu rig-uri. E cu keyframes adică?

  • eftimie

   Desenat frame cu frame, trei desene pentru fiecare frame. Ascultă podcastul, explică el un pic mai bine.

 2. mormaila

  in loc sa le placa si lor femeile, ca celorlati…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén