Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

De ce o să fie fain să votez cu Gabi Firea

La fel ca și maestrul Damian, întrucât suntem cam de aceeași vârstă, am fost bombardat toată viața mea de adult cu mesajul „trebuie să votăm răul cel mai mic”. Ani la rândul am ales varianta mai puțin rea și, ani la rândul, luat de val am pus în cârca „răului cel mai mic” niște calități pe care acesta nu le avea.

M-am trezit abia acu doi ani când am văzut ce-i poate pielea lui Iohannis. Și am zis că nu mai fac asta. Acum voi face un pas în plus, voi vota conștient răul cel mare.

În cazul de față, în București, voi vota cu candidatul PSD. Spre deosebire de restul penibililor din partea dreptei, din partea ei știu la ce să mă aștept. Continuarea unei politici administrative dezastruoase, contracte pentru „semaforizarea inteligentă” (așa numesc bucureștenii retardați semafoarele cu becuri colorate), schimbări de borduri și vaiete că „am parcat jumătate pe linia de tramvai jumătate pe un moș pentru că nu face primăria locuri de parcare și eu sunt un căcat important și trebuie să ajung exact aici”. Probabil se va lăuda cu vreo lucrare de doi lei, un pod, o curbă, o chestie pe care și un cimpanzeu ar putea s-o facă.

De cealaltă parte avem cam două variante. Una este abulicul Predoiu, un tip care a zis să compenseze lipsa de idei și bile cu obrăznicia „trebuie să mă votați pe mine ca să nu iasă PSD”, surprinzător, o idee furată de la amețitul de Ciprian (Cristian?) Ciucu, altă mare speranță a dreptei, al cărui discurs politic era „Votați-mă pe mine nu pe Nicușor Dan”. Că ăsta e cealaltă variantă care ar fi avut șanse de succes, dacă nu ar avea ochelari de cal. Programul lui electoral este 70% „vrem mai multă transparență decizională, să știm cum sunt cheltuiți banii” și restul idei lașe gen, scumpim biletele pe RATB pentru ăia 20% care le plătesc în loc să luăm un pic taurul de coarne acolo. Și în alte locuri. Că e la fel de cerșetor de voturi ca un pesedist.

Dacă aș vota cu ăștia m-aș enerva constant văzând cum dezamăgesc în fiecare secundă (în cazul în care ies). De cealaltă parte, Firea nu are cum să mă dezamăgească, întrucât nu am nici o pretenție de la ea. În plus o să am satisfacția personală de a le putea spune obraznicilor de dreapta „de-aia bă, de-aia n-am votat cu voi, că sunteți doar niște mutre leneșe și fricoase”.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.