Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Dați-le, bre, steaguri

Am văzut că moldovenii urâți și bătrâni s-au înghesuit la Iași să fure steagurile de la manifestare, banda tricoloră de pe garduri și ornamentele tricolore din copaci. Urâți oameni, murdari la suflet, nu pentru steag ci pentru că fură fără rușine.

Dar, pe de altă parte, dacă tot vezi că le plac steagurile și benzile tricolor, dă-le bre! Ce naiba faci cu ele? Nu vrei ca tot rumânul să aibă steaguri de ziua națională? Cumpără 10 tiruri de steaguri și 100 de kilometri de bandă tricoloră și umple Iașiul cu ea. Ce contează, ai impresia că se irosesc banii? Într-un oraș ca Iașiul nu poți să te plângi de risipă.

Dă-le steaguri până crapă. Dacă aș fi primar în orașul ăla și n-aș fi arestat pentru că-s un labagiu trist (orice legătură cu persoane reale e absolut întâmplătoare), aș avea grijă ca la următorul chef de ziua țării să le dau steaguri până le ies pe nas. Plus două vapoare de confetii tricolore, dacă tot ne prefacem că iubim țara asta măcar să aibă tricolor din belșug. Nu e ca și cum ai putea să faci o autostradă, aia e pentru avansați. Dar pentru nivelul ăsta, steaguri bre, dă-le până se satură.

Poți să te oprești când o să vezi borcanele de murături legate cu bandă tricoloră. Atunci știi că ai împărțit suficient tricolor.

PS. Principiul nu se aplică și la alte chestii românești cum ar fi „uzine”, „case de patrimoniu” sau „fasole cu cârnați”.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.