Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Dan Cultură Mihăilescu se întoarce

Pentru că România a plâns cu lacrimi de basilisc la închiderea emisiunii lui Dan C. Mihaiescu la ProTV, unde nu se uita nimeni (de-aia au plâns doar ăia care se uitau la ProTV acu 10 ani), firma emag a mușcat momeala și a zis să sponsorizeze ea o emisiune pe tema asta, care se va da pe Youtube și pe site-ul carteadelaora5, dacă ai răbdare să umbli prin meniu.

Pare mult mai mișto decât varianta veche, aia de la Pro, mai bine făcută din punct de vedere al imaginii și regiei. Și cam asta e tot.

Primul episod a debutat cu Mircea Cărtărescu, spunând despre cartea lui că e bunăș spre surprinderea pisicii sale care se lingea ca o nesimțită lângă el, și a continuat cu Dan C. comparându-l pe Cărtărescu cu Eminescu, Eliade și Dumnezeu. Serios, nu exagerez cu nimic, delirul cultural în țara asta a atins aspecte patologice.

8 Comments

 1. Supervietnamezul

  Cartarescu vorbeste de parca il ameninta cineva cu un pistol in afara cadrului. Sau de parca ar fi un Cylon in varianta beta.

 2. Cartarescu e “cel mai mare arhitect de visuri din literatura noastra, un mester extraordinar al halucinatiilor”. Asa-i de cand s-a ieftinit MDMA-ul in Bucuresti.

 3. „Vă spun, este un roman din care nu poți să-ți dai seama ce înseamnă un scaun de dentist,” zice Mihăilescu.

  …ok.

 4. Mihai

  ohoo…a inceput internetu sa isi dea cu parerea si despre cultura. Hai ca luaserati tot la rand si erati specialisti in toate…cultura mai ramasese. Nu mai bine va intoarceti la facutu de laba? Intreb si eu, nu dau cu paru.

  • eftimie

   Ma scuzați domnu academician, o să tăcem din gură cand mai treceți pe internet.

 5. …da’sa vezi delirul incultural la ce cote a ajuns !…
  Are dreptate Vanghelie ;)…

 6. Tot nu înțeleg de ce dracu s-ar uita cineva la emisiuni despre cărți, gen, ca asta, de are o inregustrare despre solenoid și Cărtărescu.

  Înțeleg ca unii trebuie să fie mai pasionați de literatură decât mine și e bine să fie așa, dar bănuiesc că dacă sunt atât de pasionați citesc cărțile nu pierd timpul ascultând păreri despre asta.

  Iar nenea realizatorul e teribil obositor când vorbește. Cărtărescu inspiră falset, iar discursul sau nu pare “pe bune”. Sper sa nu fiu dezamăgit când am sa cumpăr cartea și mă aștept să scrie mai convingător decât vorbește.

 7. albert oprea

  Ce eroare!
  După ce ai dat linkul la tine, vizualizările clipului s-au multiplicat cu 15, și tot ce spui mai sus nu mai e valabil. 17k de vizualizari.

  Deci iată că emisiunea online chiar face audiență.

  Concluzia: te iei degeaba de un omuleț care n-a făcut rău nimănui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén