Cyberiada copiilor

Forțele malefice din internet au conspirat încă o dată și m-am trezit și cu contul secret de Facebook semi-suspendat până nu dovedesc cu un număr de telefon că exist. Iar asta însemna să-mi iau un nou număr de telefon.

Știi distopiile alea cyber-punk când agentul haosului trebuie să facă rost de un microcip să se conecteze la rețea și se duce într-un gang futurist unde primește în schimbul unor credite, o geacă de ploaie și niște instrucțiuni și trebuie să se ducă în alt gang, să alerge pe niște acoperișuri urmărit de robojandarmi zburători, cade pe o scară de incendiu în balconul unei tipe sexi iar asta are grijă de el și-l ascunde de robojandarmi și scanere și-l întremează și e fascinată de lupta sa de gherilă și-l ajută să obțină microcipul bun și el se conectează la rețea și pac, obține victoria omenirii, gagica și nirvana electronică?

E, așa și eu, doar că m-am dus la un magazin lângă guvern și am cerut un microcip de-ăla de la o tipă atât de plictisită că era amurg în jurul ei. 27 de lei m-a costat, o sumă care este aproape comică. Poți obține banii ăștia dacă târi un magnet cu o sfoară prin zona aia vreme de o oră. De banii ăștia am primit convorbiri nelimitate oriunde în țară, 20 de giga de 4g, 2000 de minute de convorbiri internaționale și 4 giga de 4G în roaming.

Zic, băi, câtai belșug. Și-mi vine o idee: eu de vreo 6 luni de zile vreau să-mi iau un abonament de date cu mi-fi, adică ai un pătrat cu baterie în care pui un sim și dai internet wireless. Și-l ai cu tine și la munte și la mare și oriunde scrie „Avem Wi-Fi gratuit” ceea ce înseamnă că au Wi-fi prost. Era la Digi o ofertă de-asta, am încercat s-o contractez, nu mi-a mai răspuns nimeni. La Vodafone nu mai au cu mi-fi, iar la Orange n-am reușit să descopăr. Și zic, ok, nu găsesc Mi-Fi, dar pot să iau sim-uri de-astea și să le pun într-un telefon.

„Aveți cumva un telefon foarte prost, vreau cel mai prost telefon de-aici, cu Android dacă se poate, ceva care să arate fake din orice unghi, să nu încerce cineva să-l fure, ieftin, mă înțelegeți, doar să poată să facă hotspot, că atunci m-am rezolvat, iau junghiul ăla cu mine în loc de mi-fi”

„Domnule”, m-a întrerupt vânzătoarea, „binențeles că avem telefoane Allview, dar trebuie să vă informez, suntem obligați de Ministerul Sănătății, de pericolele la care vă expuneți dacă veți cumpăra un astfel de telefon”

„Dic bețaș, radiații?!”

„Nu, dar dacă aveți un telefon Allview veți suferi, de-a lungul vieții, conversații cu oameni care vă vor spune constant că nu sunt chiar nasoale, că au un prieten care are un astfel de telefon și l-a ținut doi ani!, priviri compătimitoare din partea prietenilor care vă vor întreba cu voce scăzută „Ce s-a întâmplat, divorțați!?”, precum și discuția cu acel prieten imbecil care vă va spune că nu se compară cu OPPO”.

Aici am simțit că trebuie să mă mulțumesc doar cu micile victorii și am luat doar microcipul ăla, m-am declarat om real în fața robotului Facebook și acum pot să mă reapuc de treabă, oricare o fi aia.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Cyberiada copiilor

 1. omulbun

  Haa, am avut aceeasi broblema cu contul de facebook. Dar daca vreau numar nou tre sa arat buletinul, nu? Si mie asta îmi era, ce sa stie facebook treaba asta, ce-i fute grija?

  Reply
  1. eftimie Post author

   Nu, poți să iei un sim fără buletin, o cartelă prepay e suficientă.

   Reply
   1. omulbun

    Bine de stiut, multam! Aveam impresia ca s-au modificat conditiile ca sa se potriveasca cu politica anti tero.

  1. eftimie Post author

   Da. Și featured image-ul este o bucată dintr-o copertă a cărții.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *