Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum trebuie purtată discuția cu mersul la vot

Orice om care a trăit ieri în spațiul cultural românesc a văzut cel puțin trei virale înspăimântătoare despre cum trebuie să mergem la vot că ne ia mama dracului. Actori serioși, filmați în alb-negru că-i serioasă treaba, bunici autentice încărcate de tradiție și înțelepciune, antreprenori, taximetriști, poeți și artiști, zeci de mii de triști, în fine, toți zic hai la vot.

Acuma, nu pot să zic că nu m-aș duce, că-mi place. Dar parcă nu sunt suficient de convins, mă înțelegi? Vreau să fiu convins mai mult, vreau mai mult hashtag în viața mea. Bunăoară, dacă s-ar face și o strângere de semnături pe tema asta, nu-i așa că ar face totul mult mai convingător? Ce atâtea filme de propagandă alb-negru, direct în stradă, la fiecare gaură de metrou cu tricouri și tabele: „Băi, ești de acord că trebuie să votăm și votul e important? Da? Bine, semnează aici”. Și dup-aia să strâgem 3 milioane de semnături că ne pasă de vot, după care facem un referendum de-ăla serios, că referendumul e esența democrației, și-n ăla punem întrebarea care trebuie:

„Sunteți de acord cu modificarea articolului 36, aliniatul unu din Constituție în forma următoare: 
ARTICOLUL 36

(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv și votul este foarte important. 

Ei, după ce modificăm Constituția, și-o publicăm din nou, veniți la mine cu o broșurică de-aia de la Monitorul Oficial, o mică Constituție de-aia de făcut cadou la delegații, cu copertă de imitație de catifea și stema României pe ea, un produs elegant, știi ce zic, ei și dacă veniți cu Constituția aia la mine și-o deschid și citesc în ea asta și mi se confirmă că „VOTUL ESTE IMPORTANT”, ei bine, POATE vin și eu la vot.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.