Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum știi că te-ai ajuns ca bogat

Dacă vrei să știe lumea că ești cu adevărat bogat, nu un oarecare cu ceva venituri interesante, atunci trebuie să ai un pian în casă, pian de-ăla, cu coadă. Cred că am văzut unul la bizarul Plahotniuc, un bogătan moldovean care stă într-un bloc de-ăla comunist dar și-a amenajat la ultimul etaj un penthouse. Nu că am avut ocazia să vizitez, am văzut și eu la teveu. Tot acolo am văzut pian și la Bruce Wayne – Batman. Omul are pian și acasă și la apartamentul de fițe din oraș și, serios, de câte ori l-ai văzut pe Batman cântând la pian?

Ce este important este să ai un pian dar să nu știi să cânți la el. Oamenii care știu să cânte la pian nu sunt foarte bogați. Sigur, o fi vreunul care are o sută de milioane de dolari dar, în principiu, nu prea te îmbogățești din pianistică.

La ce ar putea folosi pianul ăla atunci? Păi dimineața, când îți bei cafeaua, poți s-o pui pe pian când te uiți pe geam sau îți cauți un trabuc prin palton. Totodată, dacă-ți cumperi ceva voluminos de la eMAG, poți să desfaci pachetul pe pian, nu ca țăranii, pe jos în bucătărie.

Și cel mai important e că poți oricând să aduci în discuție pianul. Te întreabă cineva ce faci, ai ce răspunde: „Băi, caut un meșter de recondiționat piane, știi unul bun? Că l-am zgâriat pe capac. – Cum ai zgâriat pianul pe capac? – Păi am cumpărat un televizor de la eMAG, și când am desfăcut pachetul l-am zgâriat”. Plus că poți să eviți tot felul de situații sociale „sorry, nu pot să vin în seara asta, că vine meșterul de piane să repare ceva la el”.

Cel mai fain e când mergi în excursie și cauți o cameră de hotel de super-lux, pentru bogatul din tine. „Aveți ceva de bogați pe-aici? – Sigur, avem apartamentul imperial, șase camere, jacuzzi în dormitor, cameră de fitness și de masaj, saună finlandeză – Da, da, bine, de-astea au și la Azuga. Pian aveți în cameră? Nu? Bine, Jenkins, du-mă la alt hotel, că la ăștia le cam miros mâinile a bară de autobuz și mi se face rău”.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.