Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum schimbi o cartelă de metrou demagnetizată

Înainte de a începe, o mică recapitulare: Metrorex e genul ăla de companie de stat care vindea cartele făcând evaziune fiscală și care și-a montat porțile de acces astfel încât să încurce și mai tare circulația călătorilor. Despre mafiotul pesedist care e șef de sindicat acolo și deține spațiile comerciale se poate scrie o carte întreagă. Sau un dosar, atâta doar că DNA-ul evită orice chestie legată de mafia din București, de la taxiuri, la firme ale primăriei, la RADET până la STB și Metrorex.

Și, în fine, după ce că se fură aici cu tirul, ți se mai demagnetizează și cartela de metrou, abonamentul ăla lunar. Mă duc la o tipă la chioșc: „Schimbați-mi asta – Nu se poate – De ce? – Trebuie făcută o cerere și eu nu am cereri tip – Păi și ce facem? – Vă dau drumul așa”.

A doua zi ajung la alt chioșc Metrorex, „înlocuiți asta – mergeți la colegu’”, merg la colegu’ „să vă dau cerera”, mi se pune o cerere în față unde trebuie să declar adresa, seria de buletin, cine mi l-a emis, de-astea. Ce interesant, în condițiile în care cartela nu e nominală, Metrorexul vrea să mi-o schimbe doar pe persoană particulară. În fine, dau niște date false, că nu contează și ei oricum nu aveau vreo mențiune de GDPR, că legea nu e pentru ei. „Bun, vă costă 52 de lei – pentru ce? – pentru abonamentul nou, v-am scăzut zilele folosite și trebuie să mai dați 52 de lei – Da nu vreau să dau bani, vreau să-mi înlocuiți cartela – Nu se poate, data a scris-o mașina – bine, se pot plăti cu cardul? – Nu se poate plăti cu cardul”.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.