Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum e cu roamingul Vodafone

Cu ocazia vizitei în Monaco am aflat, pe de o parte, că principatul nu face parte din UE și pe de altă parte că am abonament degeaba la Vodafone. Cum nu-s de-al locului am folosit niște GMaps și pentru că n-am fost atent la mesajul de „bun venit”, n-am observat că e 8,45 euro MB de internet în roaming.

Dar aveam opțiunea aia cu „dacă depășim 50 de euro, blochează”, așa că mi s-a blocat automat traficul de date. Aș fi putut afla informațiile astea înainte, dacă nu eram zgârcit. Nu știu dacă știți, dar acum nu mai poți vorbi cu un operator la Vodafone decât pe bani, au un număr special pentru asta, dacă sunt la *222 vorbești doar cu robotul. I-am cerut „operator”, mi-a zis că a înțeles că vreau cu un operator și apoi a început iar loop-ul cu „pentur aia apasa tasata aia”. N-ai cum să ajungi acolo.

Dacă ești genul de fraier care crede că Florin Câțu e economist deștept, o să crezi că au făcut asta din cauza taxei de lăcomie, dar nu e adevărat, toate marile corporații dau afară oameni și-i înlocuiesc cu roboți, că e mai ieftin să finanțezi PNL-ul să-ți fie trompetă decât să ții oameni. Și, oricum, cred că era inevitabil, concurența e acerbă pe-aici și au lăsat prețurile foarte jos, trebuie să scoată un profit imens de undeva.

Revenind, zic bine, am plecat de-acolo, dar mai voiam să stau prin UE, măcar prin statele alea în care încă mai sunt valabile opțiunile mele din țară. Și prima dată am primit un mesaj de la 8888 să răspund la el și se reactivează. N-am știut ce să răspund, așa că am încercat vreo trei variante, n-a mers niciuna.

Ok, sun la ei și primesc cel mai halucinant răspuns posibil în 2019 de la o companie de tehnologie. „Faceți o cerere scrisă”. O CE? Nu că aș fi putut s-o depun undeva, trebuia s-o fac, s-o pozez și s-o trimit pe mail. Deci, sunteți atenți, companie de tehnologie, da? Uite adresa.

Așa că i-am mai sunat odată și le-am zis să-mi închidă abonamentul, să mă întorc pe cartelă că nu văd niciun avantaj în chestia asta. După faza asta au revenit cu o a treia variantă, să le dau 400 de lei avans ca să-mi crească limita de cheltuieli.

Fain, doar că mai aveam o cartelă de Orange, am pus 10 euro pe aia și mi-am văzut de roaming mai departe. Practic avantaje zero la abonament, plăți avans pot să fac și pe cartelă, cu diferența că acolo nu trebuie să trimit cereri scrise la adrese fantomă sau cine știe ce mai inventează omul beat de la butoane.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.