Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Cruntele bătăi între rapperi de la finalul secolului trecut

Ieri la podcast l-am avut invitat pe fostul Florin Grozea de la Hi-Q și, din vorbă în vorbă, ne-am adus aminte de vremurile ălea pe care nu le mai ține minte nimeni, când Hi-Q cântau hip-hop.

Pe vremea aia actualul deputat Sturzu avea plete și ochelari de raver (semăna un pic cu DJ Bobo dar și cu Mișu Barb) și încerca să ne înbie pe mine și un amic să cumpărăm bilete la nuștiuce concert de binefacere de-al lor. Noi, neștiind cine este acest Miță, crezând că este doar un oarecare Miță care îi știe pe ăia de la Hi-Q i-am făcut praf formația, spunându-i că muzica lor a dat județul înapoi 50 de ani și că este cel mai rău lucru care s-a întâmplat în zona asta de la botezarea orașului Stalin încoace. Și multe altele.

Dar asta e nimic. Mult mai fain a fost când ne-a povestit Grozea cum i-a luat la palme rapperul no 1 al orașului, legendarul Ca$$anova, actualmente raperul cocalar C-Threex Rocaseux, pentru nuștiuceauspus într-o melodie. I-a prins undeva pe-o stradă, un amic de-al lui l-a imobilizat pe viitorul șef TSD Sturzu (care atunci avea 50 de kile, deci nu era greu) în timp ce Grozea a încasat-o cinstit, ca un bărbat adevărat ce este. Două palme.

grozea-si-cassanova

Toate episoadele din podcast se pot asculta aici sau pe iTunes.

7 Comments

 1. mbl

  Episodul #107

  0:00:10 Invitatul ediției: Florin Grozea;
  0:02:50 Festivalul Electric Castle;
  0:10:15 Feed-ul Facebook-ului și televiziunile;
  0:31:15 Căsătoriile între persoanele de același sex din SUA;
  0:41:15 Semianalfabeții;
  0:50:20 Banii din muzică, fetele de la Andre, istorioare cu Hi-Q, U2, Beatles, luptele muzicale de cartier;
  1:02:05 Înregistrările muzicii românești din anii ’90;
  1:08:50 Sfatul util al podcast-ului.

  • eftimie

   Mulțam fain. E mai bine așa mai scurt?

  • Perkele

   nu, daca e sub 2 ore e prea scurt

  • mbl

   Pentru mine, 60-80 de minute e cel mai bine, dar dacă aveți un invitat foarte special, puteți să vă întindeți și pe 3-4 ore.
   Pe podbean este afișat numărul de ascultări și am observat, că se ascultă/descarcă masiv imediat după ce apare pe blog postarea despre un nou episod. Ai putea programa postarea pe blog să apară dimineața foarte devreme, pentru ca podcast-ul să fie ascultat de cei care sunt în drum spre serviciu. Deci, durata unui episod aș recomanda-o să fie egală cu timpul mediu, pe care îl face un corporatist de acasă la serviciu luni dimineața. Poate-poate, atrageți o parte din ascultătorii programelor matinale de la radio.

 2. Z3Ro

  Si asa am ajuns sa ascult Ura de dupa usa, astia erau roacheri din Zarnesti.
  Ai terminat cu 2-3 ani inaintea mea, tin minte ca la balu` bobocilor, care s-a tinut la cantina la tractoru`, au cantat si haichiu si cassanova, pe asta l-au dat jos de pe scena ca incepuse sa cante cu pule.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén