Costi Rogozanu atacat pentru o căciulă

În calitate de expert pe domeniul căciuli în România, adică am scris minim un articol pe tema asta, țin neapărat să mă pronunț asupra unui eveniment mediatic de mică importanță generat de o căciulă. Costi Rogozanu, jurnalist de stânga, publică pe pagina sa personală o poză cu căciula fostului premier Dacian Cioloș și prețul acesteia.

Ce a urmat a fost o furtună de ură și reproșuri la adresa lui Rogozanu, care de care mai dure și mai pe lângă subiect. Acum, nu o să vorbesc de ăia care cred că fesul e soroșist, că ăia nu contează, uite cum au reacționat oamenii din bula mea, ăia de la care ai pretenții.

Băi, eu nu-s fan Rogozanu, am mai scris asta. Dar, presupunând că vom fi într-o zi la aceeași masă la o bere proletară și el îmi spune „Băi, știi că fesul lui Cioloș costă 40 de euro” i-aș răspunde „Băi Costi, mă doare-n cur”.

Se pare că acești oameni ar răspunde altfel: „Ce insinuezi Rogozanule, că acea căciulă este scumpă pentru standardul mediu de viață din România unde avem mai bine de jumătate din gospodării cu risc de sărăcie și 37% din copii în pericol de înfometare, și că Cioloș ar fi un burghez care vrea să fure și mai mult de la ăștia, să-i exploateze, păi tu te-ai uitat mă ce Mercedes are Dragnea, ce ceas are la mână, ăla de unde are bani mă, păi ăia sunt sute de mii de dolari, din salariul lui, ești vândut la PSD mă, ia zi Rogozanule, zi mă canalie, câte ruble îți dau ăia să vinzi țara tu și bolșevicii tăi, marxistule! Îți place să vezi copii suferind de foame, ai aplaudat când au venit minerii la București, ai râs când plângeau văduvele victimelor, du-te dracului la Mausoleul lui Lenin și închină-te, păi comuniștii sunt cea mai mare plagă a omenirii, ar trebui să fiți arși cu toții în piața publică și stârpiți din rădăcină, nu mai moare criminalul ăla de Iliescu odată!”

Ce voiam să zic este că discuția despre căciulă este sensibilă, aparent sfinția sa îi asigură valori incuantificabile, o asociere între bani și acest simbol este mai mult decât o măgărie simplă, e o blasfemie. Iată, trupul ciuriuit al tânărului idealist Costi Rogozanu este un exemplu!


LE: Între timp fostul premier Dacian Cioloș a elevat îngrijorător nivelul discuției pozându-și ciorapii, punând poza pe Facebook cu tag către Ambasada Suediei și explicând cum aceste șosete conțin 100% Patrie, fiind produse manual de niște femei din Roșia Montană, sat dacic candidat pentru o protecție de la UNESCO pentru că e vechi.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

15 thoughts on “Costi Rogozanu atacat pentru o căciulă

 1. un om

  cand ai zis de Iliescu m-ai uns la suflet. altfel si pe mine ma doare-n cur. Am ceas la mana de luam fesuri la o piata intreaga si pentru asta nu-s burghez.

  Reply
 2. Lala

  Da, frate, alti oameni ar raspunde altfel. Pe mine ma doare-n cur de cum ai raspunde tu. Isn’t that beautifully democratic? Hai mars, prostanac superficial si arogant.

  Reply
 3. kla2005

  Cum l-ati idolatrizat pe Rogozanu’ cand era salvationist impotriva RM!
  Si acum il calcati in picioare!
  Nu stiati ca trestia se apleaca dupa vant?

  Reply
  1. eftimie Post author

   Despre cine vorbești? Cine l-a idolatrizat vreodată pe Rogozanu, în afară de Tolo?

   Reply
 4. Catalinx

  Bai, nu stiu, eu cred ca smecheria maxima ar fi fost ca ciolofanii sa ii raspunda cu poze si mesaje gen “O avem deja, boss. Esti invechit! Dar daca vrei si tu, se gasesc replici chinezesti la 5 euro, pentru jurnalisti. ”
  P.S. Nu stiu cine e omul, da’ presupun ca-i un jurnalist, dupa ce citesc in mesajele alea.

  Reply
 5. omulbun

  Parerea mea e ca de fapt e o meta discutie acolo. Adica, oamenii nu se inerveaza ca a zis un oarecare ca uite ala ce caciula scumpa are. Oamenii se enerveaza ca a zis alde Rogozanu, un ziarist cunoscut pentru ca e cel mai jegos fel de curva, aia care se vinde numa la tabara cealalta :))

  Daca în locu lu Rogozanu era oricine, adica de exemplu eu, cred ca cea mai mare parte reactiona cum zici si tu, îi durea în cur. Cred ca nici nu mi-o spuneau de indiferenti ce erau.

  Rogozanu merita toate muile pe care si le ia, fiindca stia ce face si a fost partinitor cu intentie. Asta e, pentru banii luati mai trebuie si prestat.

  Reply
 6. omulbun

  A, apropo si de articolul alalalt cu caciulile (am rîs, multam): nu-i sta bine lu Ciolos caciula aia, îl face si mai mic ca are ceva copilaresc asa. Trebuia ceva fara tzugui, nu? Eu, spre exemplu, desi mai înalt, am o caciula cu cap rotund, asa. E foarte faina si arat mai a om mare care are permis si i se pot da pe mîna lucruri.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Nu știu exact ce recomandă specialiștii în materie de căciuli, dar tind să cred că pot asigura o egalizare din punct de vedere a înălțimii când ieșim la protest.

   Reply
 7. Emil C

  Eftimie, așa mă bucur că ați început să observați și voi – unii “influenceri” “progresiști” “dă dreapta” – că multă lume din bula voastră e o gloată agresivă.

  Reply
 8. forbyfor

  Alta nulitate si Rogozeanu asta, cata minte iti trebuie sa cauti pretul unui fes? Ciolos arata ca un aurolac cu fesul ala, fie vorba intre noi, zici ca a iesit din carciuma unui sat vasluian

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *