Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cornel, IT-istul Comisiei Europene are o zi complicată

Bine, când spunem IT-ist ne referim la ăla care are grijă de rețea, mai trage internet prin birouri, schimbă moușii când se strică, găsește încărcătoare pentru domnii de la comisie, de-astea. Ca în fiecare zi de luni, la ședința de dimineață se trag paie, azi Cornel l-a tras pe ăla scurt și trebuie să țină el discursul despre România.

  • Șefu, ce fac, n-am ținut niciodată un discurs, eu habar n-am ce-s astea, eu sunt cu calculatoarele.

Șeful comisiei și-a îndreptat spatele și l-a privit cu blândețe. „Cornel, nu trebuie să te temi, e foarte simplu. Trebuie să zici câteva fraze, zi-le că ce fac ei pe-acolo nu e în concordanță cu valorile europene, că au avut un parcurs bun până acum și e păcat să se abată de la el, vrăjeală de-asta. Important e să le zici cu intonație, să pară că-ți pasă. Zi-le ceva de legislație, ăia aia fac tot timpul, legi și labă, pentru că au legi foarte proaste și puțe foarte mici. A, și zi-le cu avertisment, asta le place”.

  • Dar Cornel tot nu era convins. „Bine, dar de ce s-o fac eu și nu matale, șefu’”

„Băi Cornel, ești băiat deștept, nu pune întrebări de-astea. Ideea e că dacă e același tip care le spune că-s în neregulă, cred că are ceva ăla cu el. Ăștia-s suspicioși rău, și foarte primitivi, ei cred în puterea unui singur om, că așa e când principala formă de organizare e tribul, acolo e un vraci, un șef, un erou, n-ai citit antropologie est-europeană?”

  • „Deci, le zic orice? Da chiar suntem supărați pe ei?”

„Da, nu contează, important e să pari serios. În realitate nu ne pasă, crezi că altfel mai discutam cu șeful lor ăla cu mustață sau aia blondă? Noi avem probleme serioase aici la UE, dă-i în plm pe ăia. Important e să nu creadă că am uitat de ei. Zi-le de justiție, infrastructură, uită-te și tu pe Google Maps, au autostrăzi sau tot prin noroaie umblă? Dacă umblă prin noroaie, zi-le să se pună pe treabă”.

Și Cornel de la IT și-a pus pe gât o legitimație de „viceșef în cadrul comisiei de analiză a integrării structurale”, pe care le generează el oricum random cu un program și a ținut o cuvântare de-aia atât de frumoasă că trei zile a urlat presa din România „Avertisment DUR de la UE” și rumânii implicați în politică s-au felicitat unul pe altul că au avut dreptate și că ăștilalți nu mai au mult.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.