Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Copie după buletin

Cred că am mai scris undeva că dacă profețiile călugărilor mistici din nordul Moldovei sunt adevărate și ni se va implanta un cip în cap și un serial number pe ceafă și vom trăi într-un regim totalitar, noi tot vom avea nevoie de copii după buletin. Adică te duci la ghișeu, scanează ăia codul cu 666 de pe ceafă, se conectează cu microcipul din cap, confirmă că ești tu dar apoi funcționarul RX-209 zice „trebuie și o copie după buletin”.

Salut, sunt Ovidiu și ceea ce urmează e bazat în întregime pe presupuneri. Copiile după buletin sunt elementul care unește toată birocrația de stat. Am depus acte pe ici pe colo, de la cadastru la buletine la permise la judecătorie, câteodată îți cere dosar, câtedoată nu, dar de fiecare dată îți cere o copie după buletin. Există instituții în România care au multiple copii de buletin de-ale mele, că am avut treabă de mai multe ori cu ele. Estimez că doar în ultimul an am oferit birocrației vreo 20 de copii de buletin. Și-ăsta e cazul meu, care sunt, ca să fiu elegant, o putoare cosmică. Există însă printre noi oameni activi, care au o treabă, au o firmuliță, fac un freelancing, trebuie să dea declarații, conduc o firmă, fac o facultate, în fine, au treabă serioasă, ăia cred că dau dublu copii după buletin anual.

Avem la orice moment din timp cam 17 milioane de buletine și cam un miliard de copii ale acestora, băgate în tot felul de clădiri. Care e planul, mi se spune și mie? Că hârtia se face din lemn, lemnul din defrișat pădurea. Defrișăm pădurile în România într-un stil barbar. Uitați-vă pe Google Maps, sediul Romsilva a fost făcut cu defrișare de pădure. Ce facem cu atâta masă lemnoasă? Serios, câte obiecte din lemn îți cumperi anual? Iei o masă, te ține 10 ani. Iei o ușă tot așa. Nu mai facem corăbii de lemn iar casele de lemn sunt puține, relativ, că e mai ieftin cu bolțari. Sau chirpici. Deci vin exploatatorii străini, iau lemnul, fac din el hârtie și o vând în România sub formă de topuri a4. În fiecare marți, în portul Constanța, despre care legenda retardaților spune că ar fi cel mai mare din Europa, vine un cargoboat imens care aduce topuri de hârtie, care sunt urcate în trenuri și tiruri și trimise în toată țara, până și la cel mai îndepărtat xerox, ca să avem hârtie A4 pentru copiile de buletin.

Vinerea vine cargobot cu tuș de imprimantă.

Dar până la urmă care e planul cu toate hârtiile astea? Doar de-aia ți-a dat buletin statul, ca să te legitimezi, cine ești, ce dracu, faci copie după legitimația de servici la muncă de fiecare dată când vorbești cu alt departament și le ceri ceva? De ce naiba facem copii după astea? Vrem să le adunăm pe toate la un loc să le lăsăm să degrdeze să facem cărbuni? Vrem să facem cel mai mare origami din lume? Există o previziune economico-magică ce spune că în viitor omenirea se va confrunta cu o criză de hârtie și o să dăm lovitura atunci? Există, cum am mai teoretizat odată, sub Casa Poporului un monstru care trebuie hrănit cu hârtie, altfel se va enerva și ne va ucide pe toți, ca Godzilla?

Iar dacă la toate întrebările ăstea răspunsul este nu (deși pare puțin probabil), propun să nu mai cerem copii după buletin și poate salvăm jumătate din pădurile României. Simplu.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.