Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Colegul de pescuit al lui Dragnea face figuri

Premierul care a semnat cu voie bună și fără remușcări ordonanța 13 se dă acum viteaz și mândru spunând că nu cedează în fața unui anume Liviu Dragnea, șeful partidului aflat la putere. Dar cine este acest misterios Liviu Dragnea? Din informațiile apărute în media controlată de cei doi, adică paginile lor de Facebook, acest Liviu este un tip cu mustață cu care merge el la pescuit.

Oameni care au stat acasă la calculator în timp ce ieșea poporul în stradă ne scriu acum, pe același Facebook pe care Liviu Dragnea se lăuda cu peștii prinși de Sorin Grindeanu, că cel din urmă este acum lovit de o criză de moralitate, și începe să-i pese de țara asta. Tipul care a dat ok fără milă la eliberarea a mii de corupți, din pix, e acum drept și bun.

Eu zic că acest Sorin Grindeanu face campanie în cadrul partidului său, vrea să fie el acela care e la vâsle și conduce barca de pescuit. Și el și colegul lui au luat capace de peste tot, din țară sau din afară, niciun om serios cât de cât nu dă doi bani pe ei. Diferența e că dl. Liviu e disperat să scape de pușcărie, în timp ce dl. Sorin, nu.

Și, serios vorbind, lui Liviu D. chiar nu-i pasă dacă intră jumătate de an la pușcărie (detenția reală, nu ce decide instanța) dar e teribil de speriat de ce va păți dacă nu controlează imediat țara. Sunt băieți grei prin spate care l-au sprijinit, de la colonei din servicii secrete (influenți minori) la colonei din firme (influenți majori). Care l-au promovat pe acest om cu mustață și n-au făcut-o pentru calitățile sale de politician, ci pentru cele de om care răspunde la comenzi și-și plătești datoriile. Dacă omul cu mustață nu-și plătește datoriile, răzbunarea va fi mai groaznică decât câteva luni de bulău în condiții optime. Poți să rămâi fără avere, fi-tu fără bani, ăla pentru care ai furat, neamurile se vor întoarce în sărăcie. Știi cât de sărac e Liviu Dragnea? N-ai idee cât de sărac este, ar vinde întreaga țară doar să nu fie sărac. I-e frică de sărăcie mai mult decât de moarte!

Blebedocul ăsta mic de Grindeanu nu știe cu cine se pune. El nu e sărac, i-a plătit tac-so doctoratul, evoluția profesională, tot. De-aia se și dă viteaz, vechi membru PSD și alte figuri, el nu are ce să-i demonstreze lui Dragnea. Pe de altă parte, Dragnea e un self-made-man, tot ce a făcut a făcut prin forțe furt propriu. El n-are un babac care să-l fi ținut în puf până la ora asta.

Dacă Grindeanu va câștiga din această bătălie, va câștiga impostura. O țară nu se poate ridica cu mafioți de mâna a doua, avem nevoie de mafioți competenți, de oameni cărora le pasă de furt! De mafioți care pot câștiga respectul mafioților din restul Europei, nu de băieții care cumpără țigări pentru șefu, ca Grindeanu.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.