Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

CocalarXploitation

HBO deține recordul de a fi difuzat serialul cu cea mai mare audiență din lume, Game of Thrones, dar și serialul cu cea mai mică audiență din lume, Rămâi cu mine. Acest record ar putea fi spulberat de apariția unui nou serial la HBO România, numit „Umbre”. A apărut trailerul, care ne spune povestea lui Relu, care este taximetrist by day și mafiot by night.

Acu’, să zicem că trailerul nu are nici o vină. Românii sunt incapabili să facă un trailer, dacă ar fi să participe la festivaluri doar pe baza trailerelor ar avea interdicție peste tot în lume. Sunt tractoriști care pot să facă trailere mai bune. Dar cică e regizat de Igor Cobileanschi, care părea bun pe vremuri și acum trage niște cadre de parcă a făcut școala de film la nunți și botezuri. În fine, ce mi se pare oarecum amuzant, oarecum trist, e că totul este o parodie fantastică, doar că ei nu și-au dat seama de parodie. Spre exemplificare, filmul Black Dynamite. Iată trailer.

Nu că seamănă? Singura diferență e că ăștia din filmul cu negrul o fac la mișto, râd de filmele de tip blaxploitation, în timp ce rumânii noștri se iau în serios. Băă, ieșiți dracului din birouri, nu există oameni pe care să-i cheme Relu, să fie atât de taximetriști și atât de mafioți, atât de mult în maieu mâncând ciorbă (deșteptul care s-a gândit la imaginea aia merită două Cannes-uri și un coș întreg de urși de aur), bine, nu ciorbă ci omletă, dar tot artă să moară mama.

Ăștia nu au învățat nimic din eșecul celuilalt serial de mafie și milițieni (între noi fie vorba, mult mai ofertant vizual) în care unul din mafioți era Ștefan Bănicu jr. și umbla la maieu cu lanțuri la gât și-l chema Ciupanezu? De fapt cu cine să vorbești, ăștia sunt aceiași oameni care au crezut că „tinerii din ziua de azi” ascultă Byron. Păi bre, ăia de ascultă Byron nu au bani de abonament la HBO. Și, chiar de ar avea, abonamentul e pe numele părinților. În casa cărora stau încă.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.