Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ciucu și Nicușor Dan sunt la fel de populiști ca Orban sau Firea

Băieții ăștia care se dau noul val în lupta pentru primăria Bucureștiului au exact același caracter ca și băieții vechi. Toți mestecă aceeași tocană electorală iar când e să vorbescă de subiecte cu adevărat mișto, mucles pe toată linia.

De exemplu, nu i-am auzit pe nici unul dintre ei dispus să elimine gratuitatea absolută pentru pensionari pe autobuze, o măsură ultra-populistă lansată de, cine altul decât zeul populismului, Traian Băsescu. Zilnic sute de mii de bucureșteni care chiar au o treabă găsesc autobuzele pline de pensionari care nu au o treabă. Așa că își iau mașină și sugrumă traficul cu ea. Am o mașină în fața blocului, costă o mie de euro. Dacă ar trebui să merg la muncă cu autobuzul, aș cumpăra-o instant.

Singur, tâmpiții socialiști isterici vor zice că totul trebuie să fie gratis, mai ales pentru oamenii ăștia care nu-și permit. Problema e că nimeni nu-și permite. Doar TVA-ul aferent pentru gratuități se ridică la 126 de milioane de euro, gaură în buget. Un sfert din populația Bucureștiului merge gratis cu autobuzul oficial.

O soluție decentă ar fi să le dai 10 bilete gratuite, sau bilete cu un leu în loc de un leu 30, că nu-și permit. Nu să dai gratis la toată lumea și să sufoci orașul.

Nici Nicușor, nici Ciprian Ciucu, care se dau candidații dreptei progresiste și nehoațe, nu măcăne nimic pe subiectul ăsta. Dacă ar avea boașe, ceea ce nu e cazul, ar ieși unul să spună că, dacă iese el primar elimină gratuitățile la RATB și subvenția la RADET. Dar n-or s-o facă, că ei visează, la fel ca Orban sau Firea, la voturile proștilor care vor totul gratis.

Pentru că sunt la fel ca băieții din politica clasică. Nu vor schimbări sau alte prostii. Vor să cheltuie banii altora pentru visurile lor de megalomani.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.