Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Cine veghează asupra oltenilor

Să te naști oltean este una din cele mai neplăcute chestii. Dacă ești și vaccinat, te așteaptă decenii în care ți se vor repeta glumele alea obosite ale lui Amza Pelea, toate bancurile obosite cu olteni și ți se va repeta de 4 infinituri de ori melodia „m-a făcut mama oltean”.

Vei bea vin prost, vei umbla printr-o regiune pe cât de frumoasă pe atât de distrusă, ca într-o distopie românească, în care lucrurile nu au fost duse până la capăt. România, dar mai ales Oltenia, este scena unei apocalipse eușate. Vei ridica privirea spre lideri și vei vedea pe Valeriu Zgonea. N-o să ai niciodată echipă de fotbal în A și, dacă ai, va face blat cu Dinamo.

Vei striga spre ceruri, „O Krishna, Hare Kishna, Krishna, Krishna, Hare hare, ce criminal am fost într-o viață anterioară de am fost reîncarnat în oltean?”.

Dar șezi blând, măcar o dată în viața ta, și ascultă vestea bună. E cineva care veghează asupra oltenilor. Este un om care ține la tine chiar dacă ești oltean, pentru că și el e oltean. Când își termină emisiunea seara la Digi, reintră pe internet și, când vede că cineva zice și cel mai mic lucru neplăcut despre un oltean, începe cu „Eftimie, nu mai scrie prostii, oltenii nu sunt așa. Îi confunzi. Ce-ai mă cu oltenii?”.

De-aia zic că e bine, ca oltean, să ții cu omul acela și să te uiți la emisiunea lui, că și el ține la tine.

oltenia-pliant

18 Comments

 1. Mama lui Biziday i-a zis că seamănă cu Ponta. Dar yo nu cred…

 2. Guran nu e prost, dar e conspiraționist și uneori rău intenționat (vezi toate ideile lui despre Grecia și disperarea lui pro-americană).

  În schimb eu remarc altceva, atât moldovenii cât și olteni de rând, sunt mai loseri decât ceilalți, mai proști, mai violenți altfel nu poți explica violurile de babe, toporul din căpățâna consoartei și multe altele. Însă prostia se manifestă peste tot, am vorbit recent cu o tipă medic din Timișoara, și mi-a spus multe povestiri din urgențe (și încă nu avea decât o scurtă experiență) – dovleci și mere băgate în anus, capse prinse de penis și tot felul de mizerii.

  • Iosif Stalin

   Paulica, Grecia este obiectiv un shit care nu are ce cauta in Europa. Daca ai vorbit cu un grec o data in viata – Romania pare o tara buna.

   In alta ordine de idei, nu exista moldovean de rand, pasarica. Obiectiv vorbind – Moldova si Oltenia sunt cele mai sarace zone din Europa. Cam ca Ferentari, asha. In aceste conditii este surprinzator ca nu sunt mai multe babe si oi violate, ca nu sunt de trei ori mai multe neveste toporizate si ca numarul dovlecilor inserati in rect este la un nivel mai mult decat decent.

   In incheiere, multumesc acestui imputzit de internet, care m-a facut sa pierd in plua mea 30 de minute din unica mea viatza pe blogul lui Ieftinie acesta.

  • Stalin, deșteptule, se vede că despre Grecia și deal-ul prost grecilor nu știi nimic. N-ai fost în Grecia, nu ai vorbit cu nimeni de acolo, nu cunoșt situația, ai citit doar ce scrie hotnews.ro. Dacă ești atât de loser nu mai meriți să îți explic nimic.

   Iar sărăcia nu se confundă cu prostia sau lipsa de talent, dar nu cred că ai creier ca să înțelegi asta.

  • StefanV

   Din cate am văzut eu prin ultimele statistici se pare că Oltenia are cam același procent de săraci ca și Banatul. În plus, toți ametiții aia care cred că sunt artiști vin cam dispre Banat: Carmen Șerban, Fernando de la Caransebeș, ălălalt cu apa cristalină plină de flori.
   Ca să nu mai vorbesc de foarte educatul medicinist din Timișoara urcat Ferariul pe trotuar…. adevărul este că ăsta este cel mai înalt semn de societate civilizată.

   Iar tu, Paulică Grama, nu prea știi să scrii românește. Asta doar așa ca să vezi câtă educație ai primit și tu.

  • StefanV, nu e vina mea că ești tu prost și nu înțelegi greșelile neintenționate pe care le-am făcut în grabă (absența unui articol genitival, o virgulă în plus etc), e vina părinților tăi cei tâmpiți și imorali. Vorbește cu ei.

  • StefanV

   Pot să înțeleg greșelile de gramatică făcute în grabă. Dar răspunsul tău îmi confirmă câtă eduație ai. M-oi fi înșelat la partea cu gramatica. Dar am intuit corect educația. De fapt, te-am supraevaluat.

 3. Mai Eftimie, nu te cunosc, noroc cu biziday ca ai ajuns vedeta. Dar hai sa iti spun ceva. “este scena unei apocalipse eușate” …Tin sa te contrazic. In orasul din care vin eu, Slatina , in judetul Olt (am auzit ca stai prost cu Geografia), economia este in crestere de la an la an. Acolo Exista o fabrica, ALRO (produce aluminiu..Nu cred ca stii), exista fabria Pirreli (face cauciucuri http://www.zf.ro/companii/slatina-va-deveni-orasul-cu-cea-mai-mare-fabrica-pirelli-din-lume-alte-18-fabrici-raman-in-urma-8674996), Compania Prysmian (http://www.mediafax.ro/economic/compania-italiana-prysmian-va-investi-la-slatina-30-milioane-euro-in-doua-fabrici-de-cabluri-13801645), fabrica de ţevi pentru automobile şi cilindri hidraulici (singura din tara). Asa ca ar fi frumos sa te documentezi inainte de a posta ceva.Presupun ca ai ceva cu Moise Guran

  • eftimie

   Măi băiete, că tot ești tu bun la Geografie, interesează-te de comuna Cristian, județul Brașov și vezi câte fabrici sunt acolo. Inclusiv de cauciucuri. Poate ar trebui să te lași de SEO, este primul indiciu că nu te duce mintea prea mult.

  • seoclub

   Sunt foarte multe orase in Romania unde econonia este in crestere. Stiam si de comuna respectiva.Doar ca nu este in Oltenia. ;). Dar de ce reactionezi violent mereu?Era o discutie. Vad ca te crezi fff destept.. dar nu prea pari.

   • eftimie

    Dacă nu ai fi bou n-ai începe „discuțiile” cu „noroc cu biziday ca ai ajuns vedeta” căcat pansat. Că eu nu m-am cerut la biziday, am fost invitat acolo. Dacă n-ai fi prost cu spume n-ai continua cu „am auzit ca stai prost cu Geografia” oltean tâmpit. Și nici n-ai încerca să faci SEO pe blogul meu, țăran borât. Așa ai învățat tu, măgarule, să porți discuții? Puțoi needucat.

    Și da, așa vorbesc eu cu slugile, sunt politicos doar cu domnii.

  • Nic

   Ovidiu, nu încerca să explici individului cum stă treaba cu fabrica de cauciucuri. Mai bine suie-te în mașina timpului, întoarce-te în trecut și stai de vorbă cu părinții nefericitului seoist. Lor trebuie să le spui ce e ăla cauciuc! Și să le explici cum se folosește.
   ALRO Slatina? Pe bune, cu asta vă lăudați? Fabrica aia împute permanent aerul pe zeci de kilometri pătrați, vai de capul amărâților care lucrează acolo sau locuiesc în zonă…

   Și încă ceva: nu ai dreptate în totalitate. Încearcă un vin de la Domeniul Coroanei, Segarcea. Gustul e bun, chiar dacă au denumiri de căcat, gen ”Principesa Margareta roşu” (noroc că duduia e la menopauză, altfel îmi băgam picioarele în licoarea lor).

 4. Bogdan

  Doar citind prima parte, mi-am dat seama cam cat te duce capul si cam ce nivel intelectual ai. Referitor la ultimul punct, ai dreptate. Emisiunea lui Moise trebuie urmarita, mai putin cand promoveaza non-valori ca tine, prietene.

 5. Mă simt varză, dar…uneori (vezi şi schimbul ăsta de replici) e bine că nu-s printre “cei mai cei” – vezi http://mcscrib.blogspot.ro/

 6. Lumea p-aci nu prea tine la caterinca interregio, observ.

  Bă da’ să știi că mă racaie ca-i trageți toți cu vinul cel mai prost din Oltenia.
  Am mai zis și la tine de vinuri de la Drăgășani: Sunt minim 4 podgorii în zonă :
  Domeniile Știrbey, care fac vin bun, comparabil cu orice alta podgorie titrata din România.
  Domeniile Samburesti, care produc în general mai “budget “, doar cu câteva chestii premium, dar și vinul lor de buget se compara cu un franțuzesc d-ala de-l găsești la 30 de lei în supermarket si-l cumperi sa te dai mare ca bei posirca din Franța ( e impersonala afirmația).
  Casa Isărescu, a lu’ ăla pe care îl protejează Guran mai abitir decât pe ceilalți oltenieni și care are doua vinuri bune, ca de casă de vinuri, nu ca de podgorie, restul mai de duzină asa.
  Și mai e Avincis, a altui politician, care face tot asa, vinuri “de casă “, de unde merita sa încerci Cramposie selecționata și ceva cupaje de ottonel cu Sauvignon, și ceva cupaj cu Tamaioasa Românească.
  Și mai sunt, dar eu atât am putut “cuprinde” până acum.
  Adică, de la voi de acolo, mai drosebit am băut doar ceva de la Zoresti, un cabernet boier bibicu.
  Nici nu stiu daca se mai face. Poate aveți voi ceva deosebit și nu am aflat eu încă, dar cred ca de fapt e vorba de “renumele” zaibarului din Caracal, nu?

  Oltenii au doar un defect. Verbul “a fi” la perfect simplu, persoana a iii-a, plural.
  Restu-s calități ;).

 7. Nicolau

  Pellea cu doi “l” si nu cu unul. Amza Pellea. E păcat de Dumnezeu sa scrieți așa un nume mare greșit…

 8. adevarul este ca judetul Mehedinti este cel mai sarac judet din partea asta de lume, aici exista cel mai mare somaj, oamenii sunt cei mai prosti si totu-i o combinatie. aici oamenii nu se duc la munca, se ocupa cu da-mi un cric ia un cauciuc… deci true story

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén