Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cine veghează asupra oltenilor

Să te naști oltean este una din cele mai neplăcute chestii. Dacă ești și vaccinat, te așteaptă decenii în care ți se vor repeta glumele alea obosite ale lui Amza Pelea, toate bancurile obosite cu olteni și ți se va repeta de 4 infinituri de ori melodia „m-a făcut mama oltean”.

Vei bea vin prost, vei umbla printr-o regiune pe cât de frumoasă pe atât de distrusă, ca într-o distopie românească, în care lucrurile nu au fost duse până la capăt. România, dar mai ales Oltenia, este scena unei apocalipse eușate. Vei ridica privirea spre lideri și vei vedea pe Valeriu Zgonea. N-o să ai niciodată echipă de fotbal în A și, dacă ai, va face blat cu Dinamo.

Vei striga spre ceruri, „O Krishna, Hare Kishna, Krishna, Krishna, Hare hare, ce criminal am fost într-o viață anterioară de am fost reîncarnat în oltean?”.

Dar șezi blând, măcar o dată în viața ta, și ascultă vestea bună. E cineva care veghează asupra oltenilor. Este un om care ține la tine chiar dacă ești oltean, pentru că și el e oltean. Când își termină emisiunea seara la Digi, reintră pe internet și, când vede că cineva zice și cel mai mic lucru neplăcut despre un oltean, începe cu „Eftimie, nu mai scrie prostii, oltenii nu sunt așa. Îi confunzi. Ce-ai mă cu oltenii?”.

De-aia zic că e bine, ca oltean, să ții cu omul acela și să te uiți la emisiunea lui, că și el ține la tine.

oltenia-pliant

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.