Cine este stăpânul în casă

E timpul să ne aplecăm din nou atenția asupra acestui mic animal cu blană, gheare și claxon numit pisică. Am avut ocazia să studiez îndeaproape mai multe pisici și am tras niște concluzii care trebuie împărtășite cu restul comunității științifice. Așadar, onorat auditoriu, să vă explic.

Noi, prădătorii de suprafață, suntem animale teritoriale. Controlăm teritorii în care vânăm, ne ardem, dormim, de-alea. Și tigrul de mochetă și cimpanzeul super-agresiv funcționează cam la fel. Și cum semnalizezi când ești mândru șef al savanei că ești șeful acelui teritoriu, cum o faci fără să ai un blog, un cont de instagram, ceva? Ei bine, dormi cum vrea coada ta, unde vrea coada ta. Ca să vadă și celelalte animale cât de relaxat și de șmecher ești, că nu se pune nimeni cu tine aici, nimeni n-are tupeu să se apropie.

Așa face și mâța în capul ei când doarme în mijlocul sufrageriei deși are vreo trei culcușuri amenajate, care au costat bani and shit. Doarme aiurea să arate celorlalte animale cine-i șeful acelui teritoriu.

Ei bine, m-am simțit ofensat de această atitudine și de acest mesaj. Probabil mâța crede că eu sunt ăla fraier, că dorm în același loc pe acest teritoriu. Vorbește cu cealaltă mâță „hai că s-a băgat fraierul în cușca lui, ce zici, e patru dimineața, hai să alergăm pe-aici să dărâmăm ceva”.

Așa că mi-am propus ca tura viitoare când vin rupt acasă să mă culc aiurea, undeva între hol și birou, să înțeleagă și pisicile cine-i șmecher în casa asta. Să preluăm puterea în teritoriul pe care-l controlăm. Că sunt convins că dacă-i arăt contractul de casă nu înțelege, că-i proastă, nu știe să citească.

Sau poate n-ar trebui să-mi pun mintea cu pisicile.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Cine este stăpânul în casă

 1. H.

  Din “necuvantatoarele cuvanta”, cica daca mori in casa pisica te mananca, dar cainele nu. Ii place sa inceapa cu fata. :))

  Reply
 2. Jonsnow

  Ai putea sa prinzi un șoarece si sa-l mănânci pe tot in fata pisicii, that will teach her who’s the boss !

  Reply
 3. Ioana Maria

  Nu este proasta, te lasa sa crezi treaba aceasta. Frumoasa pisica.
  Nu te mai plange, asuma-ti conditia de sclav la micile feline. Pana la urma toti facem acest lucru.

  Reply
 4. gabi

  Al meu e mai practic, doarme pe scaunul de la birou. Si cand nu sunt acasa doarme in pat.
  Ceea ce mi se pare foarte acceptabil. Daca ar folosi si wc-ul as fi foarte multumit, as scapa de curatatul litierei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *