Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cine-s ăștia și de ce?

Circulau pe Facebook poze cu deschiderea de an școlar. Printre toate, poate cea mai impresionantă, cea la care a participat primatul Bucureștiului, Gabriela Vrânceanu Firea. Uite-o.

foto: Hotnews

foto: Hotnews

Eu sunt curios, pentru copiii care erau acolo dar și părinții lor, cine dracu erau ăia din poză și de ce. Nu, serios, cea mai gravă întrebare este „DE CE?”

1. Popa care aplaudă. Ce aplauzi popo? Ce te bucură atât de mult? Ai fost la deschiderea anului școlar, ce căcat e atât de important? Ai torturat niște copii cu capul în soare? Ce, la ortodocși nu e legală pedofilia ca la catolici și trebuie să găsiți alte metode să vă bucurați?

2-3. Doamne care există. Sper că sunt angajate ale școlii, ar fi singura logică să fie acolo. N-ar trebui ca ele să ceară să se rezolve problema repede, să nu mai asculte oamenii discursuri de la politruci?

4. Firea. De ce are banda tricoloră pe ea, cât de oficială e chestia asta? E ceva rar și unic? Nu e ceva ce se întâmpla oricum indiferent dacă venea ea sau nu?

5. Tudorache de la sectorul 1 (cred). Tu de ce tu ne bucuri bă, de ce nu aplauzi?

6-7. Doi indivizi în uniforme militare. Cine-s ăia? De ce? Au terminat școala aia și vor să-i arate elevilor, să se laude că poți să ajungi, chiar dacă ești pitic, colonel? Ce dracu caută armata la deschiderea anului școlar? Suntem în fâșia Gaza?

8. Un polițist. Ce caută ăla acolo? De ce e el acolo? Să știu cine o să mă dezamăgească când o să mă plâng că am fost jefuit în curtea școlii de elevii mai mari? De ce e un milițian acolo, s-a săvârșit o infracțiune?

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.