Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Cine-s ăștia și de ce?

Circulau pe Facebook poze cu deschiderea de an școlar. Printre toate, poate cea mai impresionantă, cea la care a participat primatul Bucureștiului, Gabriela Vrânceanu Firea. Uite-o.

foto: Hotnews

foto: Hotnews

Eu sunt curios, pentru copiii care erau acolo dar și părinții lor, cine dracu erau ăia din poză și de ce. Nu, serios, cea mai gravă întrebare este „DE CE?”

1. Popa care aplaudă. Ce aplauzi popo? Ce te bucură atât de mult? Ai fost la deschiderea anului școlar, ce căcat e atât de important? Ai torturat niște copii cu capul în soare? Ce, la ortodocși nu e legală pedofilia ca la catolici și trebuie să găsiți alte metode să vă bucurați?

2-3. Doamne care există. Sper că sunt angajate ale școlii, ar fi singura logică să fie acolo. N-ar trebui ca ele să ceară să se rezolve problema repede, să nu mai asculte oamenii discursuri de la politruci?

4. Firea. De ce are banda tricoloră pe ea, cât de oficială e chestia asta? E ceva rar și unic? Nu e ceva ce se întâmpla oricum indiferent dacă venea ea sau nu?

5. Tudorache de la sectorul 1 (cred). Tu de ce tu ne bucuri bă, de ce nu aplauzi?

6-7. Doi indivizi în uniforme militare. Cine-s ăia? De ce? Au terminat școala aia și vor să-i arate elevilor, să se laude că poți să ajungi, chiar dacă ești pitic, colonel? Ce dracu caută armata la deschiderea anului școlar? Suntem în fâșia Gaza?

8. Un polițist. Ce caută ăla acolo? De ce e el acolo? Să știu cine o să mă dezamăgească când o să mă plâng că am fost jefuit în curtea școlii de elevii mai mari? De ce e un milițian acolo, s-a săvârșit o infracțiune?

23 Comments

 1. Leo

  Vin alegerile. Aia caută ăia acolo.

 2. paul

  “Armata, Biserica si Jandarmeria sunt institutiile interne in care romanii au cea mai mare incredere.”

  Romanii nu au incredere prea mare in scoala, asa ca au adus institutiile astea acolo ca, printr-un fel de transfer de imagine, sa ii linisteasca pe parinti – “Bai, scoala asta pare o mizerie, sta sa cada, n-au extinctoare, diriginta pare beata dar hei, daca sunt armata si popa acolo, cred ca lucrurile vor fi ok” 🙂

 3. La noi directorul scolii vorbea despre violenta din scoli si cum ar ttebui parintii sa-i ajute pe profesori sa stopeze fenomenul.

 4. Tudor Cristian

  Aha, deci dacă în locul lui Firea (aleasă democratic primar al capitalei, fie că ne place sau nu, reprezentând o autoritate, cu rol oficial şi reguli de ținută bine stabilite) era ăla care vorbește cu prune în gură, sau orice corifeu al dreptei (care să ne apere de comunism), poza ar fi fost în regulă?
  A face mișto şi/sau a-ţi lăsa frustrările şi răutățile să zburde în dreptul unor astfel de poze este pe cât de facil, pe atât de inutil. Şi, oricum, caterinca asta ar fi cu mult mai substanțială dacă s-ar face pe marginea unor poze cu nenea Klaus în Europa, de exemplu – acolo chiar ar fi ceva de ironizat. Dar dreapta nu se predă, iar satisfacerea unor porniri stupide, atât de tipic balcanice pare mai tentantă decât rămânerea în aria raționalului.

  • eftimie

   Gogule, lasă limbile cu privire la autoritate și explică-mi ce caută ăia doi militari acolo. Și lasă și dreapta în pace, tot ce știi tu de dreapta e că e mâna aia cu care-ți faci laba când ai impresia că predai științe politice de la catedră. De unde pula mea răsăriți toți nemuricii ăștia nu pricep. Că îmi vine să iau câteodată monitorul oficial și să vă bat cu el peste gură până încetați cu păreri despre dreapta și stânga.

   • Tudor

    Ăia 2 militari te caută pe tine să te bage la pușcărie, neterminatule. Ai vreun răspuns la ce am întrebat, sau numai bâlbâieli şi precipitări? De unde ştii tu cu ce mână fac laba? Poate sunt stângaci.- Oricum, nu de stânga, dar nici de dreapta. Şi tu cine pălăria mea eşti să vorbești asa, de sus? Oi fi şi tu vreun jmeker îmbogățit peste noapte de băsescu şi gașca lui? Pute pământul de ticăloși ca tine, sper ca într-o zi să suferiți în chinuri cu toții, la cât rău faceți tarii ăsteia.

   • Adevăratul prenume al lui Tudor e Radu. Radu Tudor 😛

 5. Constantin

  Alea sunt organiile !(sic)

 6. florin

  Lipseau: un medic de familie, un detinut si un director de banca. Nu neaparat in ordinea asta.

 7. Vezi ca uitasi pe cineva. Mai e un nene in spatele lu Firea si Tudorache.

 8. DanC

  Paul mai sus are dreptate: e o chestie electorala, de PR. Madam Firea a adus cu ea pochi, soldati si militieni ca sa ‘dea’ mai bine.
  Re la 6-7, de remarcat atitudinea si fata de vataf a militarului cu ochelari.

  Iar ala din spate (mai firav si cu ochelari) e pt elevi sa vada ce patesc daca invata si iau note bune.

 9. nea_caisă

  Acum mulți ani un nematod din ăsta a venit la banchetul de sfârșit de liceu să tragă niște voturi pentru alegerile locale care urmau peste câteva luni. Ce nu știa el e că ăia mai băuți și mai fără creier pregătiseră un moment de dans lasciv cvasi gay îmbrăcați în rochii și cu peruci (nu întreba că nici eu nu știu de ce). Oricum s-au înverzit toți în frunte cu catindatul și cu directoarea care îl adusese când au văzut ce li se prezenta. Presupun că s-a lecuit pe viață de discursuri la baluri cu liceeni beți.

 10. 10% din populatie nu ii voteaza p-astia. Maxim. Restul fie ii voteaza fie nu voteaza deloc. Ceea de da tot un drac pe hartie. Eu vad in poza asta populatia Romaniei, iar cei 10% inseamna baietanu’ ala din spate care nu intelege ce cauta acolo. Trist. Cei care sunt in stare sa gandeasca trebuie sa se trezeasca, sa lase emotiile deoparte si sa se implice folosindu-si ratiunea. Macar informandu-se si votand.

 11. cevengur

  „Ce aplauzi popo? ” – ghicește unde și de ce trebuie o virgulă. Frățioare, învață limba română. Ai lipsit când s-a predat vocativul?

  • eftimie

   Frățioare, găsește-ți ceva de muncă, altceva în afară de corectat oameni pe internet. Autiștii ca tine cred că astea se întâmplă că nu știu, ba știu. Dar nu am timp și mi-e lene. Iar tu, jigodie, ai pretenții de curățenie de la un conținut gratuit, că așa ai fost educat. Există o variantă corectă a textului, pe varianta premium a site-ului.

  • Cică era Cătălin Botezatu la o prezentare şi ţinea un discurs. Din sală, ÎPS Teodosnicul aplauda de zor.

   Botezatu: – Ce aplauzi, Popo?
   Teodosnicul: – Mi-a plăcut discursul, popo!

 12. Mike arad

  Cred ca ala mic e ceva colonel facut de boc…

 13. Aia doi militari au fost chemati sa nu fie un atentat cu bomba in timpul discursului lui Firea.
  Dar asta-i cea mai penibila poza vazuta…

 14. pffff, exact despre asta am scris si eu azi. N-am inteles de ce componenta asta si nici de ce trebuie neapărat să facă circul ăsta la deschiderea anului şcolar. Tupeu de rahat.
  https://micdavinci.wordpress.com/2016/09/15/nu-e-despre-strazi-spitale-si-scoli-e-despre-cum-ajungeti-cineva/

 15. Unul dintre militarii ăia stă crăcănat de zici că vrea să-i treacă autostrada printre picioare. Ce-o avea?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén