Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Chestii inutile din România: fotograful de eveniment

Dacă vrei să știi sigur că nu vei avea poze de la evenimentul la care ai participat, asigură-te că acolo va fi un fotograf profesionist. Unul de-ăla care are un aparat foto ce face „piuuuu” după fiecare poză, ca și cum și-ar trage răsuflarea cyborgică de cât efort a depus să facă această poză care, sigur, va ieși excepțional. Îți va astupa porii și-ți va scoate din tine animalul misterios despre care ai știut tot timpul că există.

Atâta doar că nu o să vezi pozele alea. Cu cât a evoluat tehnologia, cu atât mai greu vin pozele. Ai zice că le descarcă și le pune undeva rapid, pe un „transfer” sau ceva similar. Nuuu, ele trebuie să stea să dospească undeva pe un card sau un calculator cu zilele, până uiți ce s-a întâmplat, dacă a existat vreodată un fotograf sau acel eveniment. Și, când nu te-aștepți, când chiar nu mai contează, primești 3 poze care ar fi putut la fel de bine să fie făcute cu telefonul.

Dacă mergi la un eveniment organizat de cineva care are și Facebook, slabe șanse să mai vezi pozele vreodată. În mod absolut firesc nu le va pune pe Facebook a doua zi, nici a treia. Poate peste vreo lună și o va face discret, să nu afle lumea . Important e ca, sub nici o formă, să nu promovezi cumva ce s-a întâmplat acolo cu poze. Sigur, sunt și excepții, dar cine-i bagă în seamă pe ratații ăia?

Pozele sunt artă, iar arta nu e pentru toată lumea. 1200 de euro seara, plus protocol. Dar mai am un eveniment, așa că o să întârzii, vă sun eu. O să fie un băiat acolo, de la mine. Factura pe avans v-o trimit acum.

Fraierilor!

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.