Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Chestii care mă preocupă grav în materie de tenis

Ca și ceilalți colegi de cetățenie, și eu mă prefac din când în când preocupat de stadiul în care este tenisul feminin mondial și „ce mai fac fetele noastre” că sunt un cetățean responsabil în cazul în care întreabă cineva. Sincer, până acu vreo câțiva ani eu nici nu credeam că tenisul feminin este un sport real, credeam că sunt meciuri care se joacă de încălzire, în deschidere la meciurile de tenis de bărbați. Bine, nici despre tenis în general nu sunt convins că e un sport real, pentru că aud prea puține scandaluri cu droguri și dopaj în zona aia.

Preocupat fiind astfel de tenis și Simona Halep (cea mai bună româncă la acest sport) am primit în feed-ul de Facebook o serie de poze cu starea femeii, de când a fost la spital, când a ieșit, când a ajuns la aeroport în România, când a ajuns acasă. Aici a devenit cât de cât interesant.

Domnilor, aia e o tavă. Presupun că este trofeul de la Melbourne, ăla care se dă pentru finaliste. Pare mișto. Mă tot uitam la acel trofeu și mă gândeam cât durează până servesc ceva pe el. Este, evident, o chestie valoroasă, probabil ar sta bine pe un piedestal undeva în vitrina cu trofee a casei. Dar, totuși, gândiți-vă ce mișto e să ai musafiri și, pac, când le aduci niște pahare cu suc le aduci pe tava asta. Și ăia iau și cineva observa „Aaaaa, asta nu e o tavă normală, e trofeu…”. Strigăte de exclamare și de admirație, nu? Le mai aduci aminte discret oamenilor cine ești.

Nu cred că ar merge să serveși pe ea o salată de boeuf, de exemplu. Lumea mai ia din tavă cu lingura, pune în farfurie, riști să zgârii trofeul și e păcat. La fel, n-o poți folosi pentru un platouaș cu brânzici, aperitive, chestii, dacă se lasă grăsime, dai cu Axion pe ea? Printre cele mai bune metode mi se pare, totuși, cea în care iau niște șervețele colorate de la Mega, pun peste tavă, apoi tai niște felii de chec și fac un platouaș, așa. Feliile le pui în cerc și în mijloc pui alune sau chipsuri, cum se face.

Și când vin musafirii în vizită pui tava pe masă, scoți petul mare de cola, discuții, ne distrăm, ne simțim bine și abia pe la final, când s-a mâncat tot checul de pe tavă și se deranjează șervețelele alea, cineva observă „Aaaa, ce tavă frumoasă, nu cumva? Ah! E chiar trofeul de locul 2 de la Melbourne, ce inedit”.

Și-atunci poți să arunci asta „daaa, că am o grămadă de de-astea și nu pot să le țin pe toate în vitrină că n-au loc și e păcat să nu le folosești”.

9 Comments

 1. e pentru coca

 2. Toate trofeele sunt așa, și la tipi, dacă iei toate șlemurile ai toată vesela necesară pentru o petrecere de pomină.

 3. berenger

  de ce crezi că trofeului dat câștigătorilor cupei davis i se spune salatieră (de argint)? fix pentru asta a fost făcut obiectul ăla, să se servească salată în el.

 4. cristi

  stiam ca socrul meu, e specialist in tenis feminin. pana, mi-am dat seama ca obsedatul sexual din el, era interesat de acest sport. altfel, am copilarit, cu toti cu ionel todan si cu expresii ciudate de marshlem

  • Ender

   parea mai ok daca scriai la postarea cu star trek. era mai potrivita cu contextul.

 5. FC Altona

  “Și ăia iau și cineva observa „Aaaaa, asta nu e o tavă normală, e trofeu…”. Strigăte de exclamare și de admirație, nu? Le mai aduci aminte discret oamenilor cine ești.”

  Poti sa adaugi si cireasa pe tort: “doua meleoane de dolari australieni am loat odata cu tava asta”. Nu-ti ramine decit sa astepti mingea la fileu, vei gasi garantat un imbecil: “asta cit ie in ieuro?”.

 6. Florian

  Mai stii, poate il gasesc si pe Federica dopat peste cativa ani si ii iau toate cele n titluri de grand smen, cum au facut cu Lance la ciclism. Sau mai bine pe Wozni si ii schimba fetitei tava cu o cupa. Pentru vin.

 7. E ca și cum v-ați uita la un tablou și n-ați vedea decât rama…

 8. Ce-ai făcut, Eftimie, ai suprimat comentariile pe FB ?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén