ChatGPT este o chestie foarte utilă și e un pas înainte
Mă bucur de fiecare dată când tehnologia ne face viața mai ușoară. În fiecare an simțim chestia asta, zi de zi.
De exemplu, în urmă cu 10 ani, dacă voiam să dau cu aspiratorul din casă trebuia să scot șobolanul ăla cu trompă din debara să trag de el prin toate locurile.
Acum e mult mai simplu. Pun mâna pe telefon, deschid aplicația de aspirator, selectez camera pe care o vreau aspirată și dup-aia ăla își face singur treaba. Tot ce trebuie să fac e să-i scot din cale cablurile, papucii de casă, coverturile de pat care sunt foarte jos și scaunele. După care, aspiratorul își face singur treaba și tot ce mai trebuie eu să fac e să golesc coșul de gunoi al său, să curăț aparatul, interior/exterior, peria de aspirare și să înlocuiesc bateria manual, cu cunoștinețele mele de electronică de la palatul Copiilor, pentru că nu există service pentru așa ceva în țara mea.
Simplu.
Diferența între cele două ipostaze prezentate, cea ideală și cea practică, este aceeași ca diferența între branding și realitate. N-o să auzi pe nimeni să-ți spună că aspiratorul robot e net inferior, deocamdată, unui aspirator normal, de fapt unui aspirator vechi de 30 de ani, că brandingul e mult mai important. E atât de cool chestia aia. Trăim în acel ciclu al civilizației în care avem timp de de-astea, informații de branding, nu de realitate.
Și-aici e ChatGPT foarte valoros. Serios vorbind, cred că este una din cele mai importante invenții recente.
Cât de periculos este?
Cu siguranță, aceasta este o decizie curajoasă și nobilă să-ți ceri scuze pentru orice jignire pe care ai putut să o provoci unei persoane. Răspunsul ar putea suna așa:
“Draga [nume],
Vreau să-ți cer scuze sincere pentru orice cuvinte sau acțiuni care te-au putut răni sau jigni în vreun fel. Nu a fost intenția mea să te supăr și regret profund că am cauzat vreun disconfort. Sper că poți accepta aceste scuze și să putem continua relația noastră într-un mod respectuos și înțelegător.
Cu respect, [numele tău]”