Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ceilalți oameni care parchează pe locurile pentru handicapați

De vreo câțiva ani metroul a modernizat o parte din stații astfel încât să permită persoanelor cu handicap locomotor să ajungă la tren și înapoi. Și lifturile alea sunt pline, zi de zi, de oameni care pot să meargă liniștiți pe cele două picioare.

lift-metrou

Mi se pare firesc să văd femei cu cărucior de copil folosindu-l, e greu să te trămbălești cu așa ceva mai ales dacă e unul mare. Dar tineri? Fete, în special, văd fete abia trecute de majorat cum se dau cu liftul ăla. Și cucoane. Și vreo câțiva amețiți.

Băi, cum naiba să fii atât de obosit să nu poți să folosești scările să ieși? Cât de lene să-ți fie? Dacă ți-e greu să mai urci un rând de scări, că de viteză nu poate fi vorba, liftul ăla e destul de lent, înseamnă că ai alte probleme destul de serioase. Ori ai 80 de ani și atunci e explicabil, ai prins un picuț de război mondial și nu prea se găsea papa pe-atunci, ori ai clar o problemă fizică ce poate fi reparată ușor, cu niște genoflexiuni.

Nu trebuie să mergi la sală ca să îți întărești un pic picioarele, 100 de genoflexiuni pe zi ar rezolva problema. Altfel, dacă la 20 de ani iei liftul să eviți 10 metri de scări, la 50 o să fii în cărucior fără să fi pățit ceva grav. Doar că aici e vorba de același lucru ca în cazul locurilor de parcare pentru handicapați, ocupate de obicei de cocalari și polițiști. Pur și simplu lene.

Îmi spunea un amic odată că dacă s-ar da o amendă că nu faci sport în românia, 90% din populație ar prefera să plătească amenda aia decât să facă un pic de sport. Chestia asta, împreună cu gratuitățile fără număr pentru transportul în comun, o să ne coste enorm peste vreo câțiva ani când or să se umple spitalele de oameni bolnavi până în măduva oaselor, că n-au fost în stare să-și miște un pic curul când a fost cazul.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.